Boulevardjournaal: Bossche regisseur maakt spannend popconcert van Tsjechovs 'Drie Gezusters'

10 augustus 2015 om 16:18
nl
Een vuistdik Russisch toneelstuk en daar dan een popconcert van maken! De Brabantse regisseur Madeleine Matzer durft het aan: op Theaterfestival De Boulevard komt zij met 'Three Sisters in Concert'. Een spannend popconcert naar 'De Drie Zusters', een toneelstuk van Tsjechov.
Geschreven door

Madeleine Matzer maakt al lang toneelstukken gebaseerd op romans. Nu maakt ze ook popconcerten van toneelstukken, sámen met componist Helge Slikker. Hun 'Romeo en Julia', van vorig jaar, een concert gebaseerd op het beroemde drama van Shakespeare, werd goed ontvangen. Dit jaar pakken ze dus de Rus Tsjechov aan. En volgend jaar komt nummer drie maar welk toneelstuk dát wordt, dat is nog onbekend.
Verlangen'De Drie Zusters' gaat over drie vrouwen die op het platteland belanden. Het hele stuk is doordrongen van hun verlangen om terug te gaan naar Moskou, maar dat komt er maar niet van. Door dat verlangen zetten ze zichzelf op en zijspoor. Ze verlangen naar iets wat ze niet hebben en vergeten daardoor het leven dat ze wél hebben.
Matzer bewerkte het stuk van Tsjechov en Helge Slikker maakte van die bewerking weer achttien popnummers. Het popconcert wordt gezongen én gespeeld door Lottie Hellingman, Manboushka Zeegelaar en Kris Berry.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.