Tilburger schrikt wakker van gewapende dief in slaapkamer en zet heldhaftig de achtervolging in - Omroep Brabant

Tilburger schrikt wakker van gewapende dief in slaapkamer en zet heldhaftig de achtervolging in

10 augustus 2015 om 14:48
nl
Het is de nachtmerrie van elke bewoner: in de slaapkamer verrast worden door een gewapende inbreker. Dat overkwam een Tilburgse man zondagnacht. Zo dapper als ‘ie was liet hij zich niet door zijn angst beheersen. Hij zette de achtervolging in om zijn gestolen spullen eigenhandig terug te krijgen.
Geschreven door

De dief, een Noord-Afrikaanse man van rond de dertig jaar, was zeer waarschijnlijk via de niet afgesloten balkondeur naar binnen geslopen. In zijn zoektocht naar waardevolle spullen scheen hij naar binnen in de slaapkamer met een fel lichtje, waarvan de bewoner wakker schrok.
SteekvoorwerpHierop rende de inbreker via de trap naar beneden en vluchtte via de voordeur naar buiten. De Tilburger rende hem achterna, hij zag dat de dief door de tuintjes op het Bodehof richting de Antoniusstraat vluchtte en onderweg diverse goederen zoals een harddisk en een camera verloor.
Hij achterhaalde de insluiper die zich achter een auto had verschanst. De Tilburger zag dat de man een steekvoorwerp in zijn handen had en daarmee in zijn richting dreigde.
Waardevolle spullenVervolgens rende de inbreker richting de Langestraat. Achter de auto zag de bewoner zijn tas liggen met daarin enkele waardevolle spullen uit zijn huis zoals een laptop. De politie werd door een buurtbewoner gewaarschuwd.
Van de inbreker is een signalement bekend. Het gaat om een een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij heeft een ingevallen gezicht, is ongeveer dertig jaar oud en is ongeveer 1,80 meter lang.
Hij droeg een blauw T-shirt en een grijze korte broek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.