PSV moet kampioen worden én Europees overwinteren, vindt Phillip Cocu

10 augustus 2015 om 20:57
nl
Kampioen worden en na de winterstop nog actief zijn in Europa. Dat is dit seizoen de doelstelling van PSV. Trainer Phillip Cocu zei dat maandag. PSV begint dinsdag aan de competitie, met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.
Geschreven door

Met Europees overwinteren bedoelt Cocu overigens niet dat zijn ploeg in de winterstop per se nog actief moet zijn in de Champions League. De Europa League is ook nog een optie. "Dat is afhankelijk van de loting voor de Champions League", zei Cocu.
De doelstelling om kampioen te worden is iets zwaarder dan vorig jaar. Toen was Cocu al tevreden als z'n ploeg zolang mogelijk mee zou doen om het kampioenschap.
Selectie even sterkCocu denkt dat de selectie van PSV ondanks het vertrek van Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Karim Rekik minstens dezelfde potentie heeft als vorig jaar. Vandaar dat de doelstelling van de regerend landskampioen is aangescherpt.
Over Rekik's potentiële opvolger Hector Moreno kon Cocu weinig nieuws vertellen. Cocu kan niet garanderen dat Moreno daadwerkelijk naar PSV komt. PSV en Espanyol hebben de afgelopen dagen geen overeenstemming kunnen bereiken over een transfersom voor de oud-speler van AZ. "Maar ik denk dat de verschillen niet onoverbrugbaar zijn", stelde de trainer. Cocu gaf de garantie dat PSV voor het einde van de transferperiode nog een centrale verdediger haalt.
Bijna iedereen fitBijna iedereen is fit bij PSV. Alleen de langdurig geblesseerden Florian Jozefzoon, Jetro Willems en Menno Koch zijn tegen ADO Den Haag niet beschikbaar.
De verwachting is dat nieuweling Maxime Lestienne tegen ADO in de basis start.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.