Eneco Tour weer naar Breda, maar een grote ronde voorlopig niet

10 augustus 2015 om 16:09
nl
Dinsdag zet de Eneco Tour weer de tenten op in Breda. Net als vorig jaar en net als volgend jaar. Maar de komst van een grote ronde naar West-Brabant zit er voorlopig niet in.
Geschreven door

De tweede etappe van de Eneco Tour vertrekt dinsdag omstreeks 12.30 uur vanaf het Chasséveld, op het einde van de middag keert het peloton daar ook weer terug en de kans bestaat dat Moreno Hofland dan in zijn eigen regio de handen in de lucht mag gooien. De Roosendaalse spurter van LottoNL-Jumbo moet in de massasprints in de Eneco Tour zien af te rekenen met onder andere André Greipel, die in de Tour de France nog goed was voor vier ritzeges.
De Eneco Tour is drie jaar op rij op bezoek in Breda, in 2016 staat er (net als in 2014) weer een tijdrit op het programma. Als het aan de Stichting Breda Wielerstad ligt, keert de wielerronde ook na volgend jaar weer terug. "Wat ons betreft gaan we er een duurzame samenwerking van maken", zegt voorzitter Jan Weitering.
Geen Giro, Tour of Vuelta De komst van een grote ronde naar West-Brabant is ondanks eerder uitgesproken ambities nog niet aan de orde. De Giro d'Italia start volgend jaar in Apeldoorn. "Maar dat is tegelijkertijd met Breda Jazz hier in de stad. Dat gaat niet", weet Weitering. "Over de Tour hoeven we het niet te hebben, die bedragen zijn voor ons niet te doen. Utrecht betaalde 18 miljoen euro." De Giro is financieel een stuk realistischer (naar schatting 750.000 euro) voor Breda, maar doordat er al een groot evenement is in de stad, gaat dat dus niet door.
Blijft de Vuelta over. "Als etappeplaats betaal je dan naar ongeveer drie miljoen euro. Dat blijft moeilijk om te realiseren, heeft eerder onderzoek al uitgewezen. Maar sinds de ASO de organisatie op zich neemt, is duidelijk dat de Ronde van Spanje voorlopig niet meer over de eigen landsgrenzen trekt. Commercieel is het nu niet interessant voor ze."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!