Experiment: 'Soepeler regime rond voetbalwedstrijden in Eindhoven'

10 augustus 2015 om 23:45
nl
Diverse grote steden, waaronder Eindhoven, gaan experimenteren met een soepeler regime rond voetbalwedstrijden. Dat laat de KNVB weten.
Geschreven door

Behalve in Eindhoven  wordt de proef ook in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Nijmegen en Kerkrade gehouden.    
Minder hekken, minder politie en meer pratenSamen met de KNVB en het OM hebben de gemeenten in juni afspraken gemaakt over het experiment. De bedoeling is dat er in deze steden meer gepraat wordt met supportersgroepen, hekken worden weggehaald en er minder politie wordt ingezet.
Ook zullen er minder combiwedstrijden komen, wedstrijden waarbij supporters van uitspelende clubs verplicht zijn gezamenlijk te reizen. Tegelijkertijd zullen in deze steden rellende supporters harder worden aangepakt. Het experiment is een initiatief van de landelijke regiegroep voetbalveiligheid. In die groep zitten de burgemeesters van Eindhoven en Groningen, het Openbaar Ministerie en de KNVB.
Wedstrijden zonder politiebegeleidingAfgelopen weekeinde werden er vanwege de politieacties drie wedstrijden in de eredivisie gespeeld zonder politiebegeleiding. De wedstrijden in Tilburg, Alkmaar en Kerkrade verliepen zonder noemenswaardige problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.