Video

Verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodgeschoten op terrein TweeSteden ziekenhuis

11 augustus 2015 om 14:59
nl
De verpleegkundige die maandagmiddag op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten, is de 28-jarige Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Ze laat een zoontje van vier achter. Bronnen binnen de familie en binnen de vriendenkring melden dat Van der Giesen door een ex-vriend zou worden bedreigd. De schutter, een man, is nog altijd voortvluchtig. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft.
Geschreven door

Linda, die oorspronkelijk uit Fijnaart komt, werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Daarvoor was ze werkzaam bij het Franciscus Ziekenhuis, inmiddels het Bravis Ziekenhuis geheten. Duidelijk is in elk geval dat Linda relationele problemen had met haar ex-vriend. Vier weken geleden verbrak Linda de relatie met haar vriend. De politie wil daar inhoudelijk niet op ingaan.
Dinsdag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast is er uitgebreid buurtonderzoek gedaan. In de zoektocht naar de schutter is een Team Grootschalig Onderzoek gestart, bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Hij vraagt getuigen zich te melden.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/631068133357416448]
ZIE OOK: Linda van der Giesen deed aangifte tegen ex-vriend wegens doodsbedreiging: man gezocht door politie
'Heel erg'De Zevenbergse werd maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis. Twee ruiten van de auto werden door een of meerdere kogels geraakt. Ze was nog in leven toen collega’s en omstanders haar probeerden te redden, maar dat mocht niet baten. Ze was maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst net erop zitten.
Collega’s van Linda, patiënten en buurtbewoners kunnen een dag na de fatale schietpartij het nog altijd niet bevatten. “Ik vind het heel erg. Zo’n jong meisje”, vertelt een patiënt verbouwereerd.
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
'Buitengewoon geschokt'Het ziekenhuis stond dinsdagochtend uitgebreid stil om het verlies van hun gewaardeerde collega. De vlag hing halfstok. Zo'n vijftig werknemers kwamen dinsdagochtend bijeen in de Witte Zaal. "Het was heel emotioneel met ruimte voor stilte en praten'', schetst de woordvoerder de bijeenkomst.
Linda was bekend en gekend in het ziekenhuis, aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis.
"Iedereen reageerde buitengewoon geschokt”, vertelt hij. “Er is ongeloof en verbijstering dat zoiets in een publieke ruimte kan gebeuren. De medewerkers worden deze ochtend opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."
ZIE OOK: Alweer een politieactie bij huis in Zevenbergen: actie in kader van moordonderzoek Van der Giesen
'Vooral ongeloof'Onder de medewerkers van het ziekenhuis heerst vooral verslagenheid. Een medewerker staat binnen met de tranen in de ogen. “Er heerst nu vooral ongeloof”, snikt hij. “Je moet het accepteren. Ze was een bekend gezicht, altijd in voor een praatje en altijd open en aardig. Ik heb hier de hele nacht over na moeten denken.”
Later deze week wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Linda. Op welke dag is nog niet bekend. Extra veiligheidsmaatregelen heeft het ziekenhuis niet getroffen. "Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij'', aldus een woordvoerder.
De zorg in het TweeSteden ziekenhuis gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden-ziekenhuis geholpen.[YouTube:body:https://youtu.be/UuxpXBZEaPk]
'Iedereen is in shock'Het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis zijn nog altijd in shock. "Iedereen is geschrokken", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. "We hebben geprobeerd om de directe collega's zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdag opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."
De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op Linda geschoten heeft. "Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan", aldus een woordvoerder. Het is dus nog niet duidelijk waarom de vrouw is beschoten. Er is meerdere keren geschoten op het slachtoffer, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond. De politie heeft inmiddels de bewakingsbeelden bekeken.[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/630972011255320576]
'Poef, poef'Het parkeerterrein is voor iedereen vrij toegankelijk. Medewerkers hoorden van binnen meerdere luide schoten. “We hoorden doffe geluiden, 'poef poef!'. Je weet niet wat er aan de hand is, maar met zoiets houd je nooit rekening.” De dader, een man, is nog steeds voortvluchtig.
Meteen na de schietpartij is de politie gaan posten op alle toegangswegen. Daarnaast werd er rondom het parkeerterrein nog gezocht met honden en hield de politie een kort buurtonderzoek.
CondoleanceregisterOp Mensenlinq is een condoleanceregister geopend voor de doodgeschoten Linda van der Giesen. Vrienden en bekenden laten daar reacties achter. “Totaal verbijsterd, onverwacht”, schrijft Agnes. Bas vult aan: “Wat bezielt de dader om zo’n jonge, mooie en geliefde vrouw met een mooie toekomst voor zich in het ziekenhuis, uit het leven te schieten…”
Op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk hebben mensen bloemen gelegd waar Linda werd doodgeschoten. Vrienden en collega’s komen op de plek bijeen om te praten over de fatale schietpartij. Deze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor personeel waarin Linda wordt herdacht.
Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend. [Tweet:https://twitter.com/Sid91/status/630968484567117824][tWEET:https://twitter.com/renevanhoof/status/630971053754449920][Tweet:https://twitter.com/renevanhoof/status/630975631812100098][Tweet:https://twitter.com/ChrisMersbergen/status/631007555423236096][Tweet:https://twitter.com/Sid91/status/631023782736601088]
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.