Linda van der Giesen deed aangifte tegen ex-vriend wegens doodsbedreiging: man gezocht door politie

11 augustus 2015 om 17:20 • Aangepast 21 november 2020 om 16:40
nl
De vermoorde Linda van der Giesen (28) uit Zevenbergen heeft vlak voor haar dood herhaaldelijk aangifte gedaan van bedreiging bij de politie. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. In het kader van het moordonderzoek zijn er twee politieacties geweest in Zevenbergen: één bij een woning boven een tattooshop aan de Molenstraat, de ander bij een huis aan de Galgenweg. Agenten met kogelwerende vesten zochten daar naar de schutter.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie wil niet officieel bevestigen dat de aangifte van Linda specifiek tegen een ex-vriend gericht was. Alles wijst erop dat dat wel zo is. Familieleden en kennissen meldden dat de Zevenbergse doodsbang was voor hem en dat er onderling veel problemen waren tussen de twee.
Vier weken geleden verbrak Linda de relatie met haar vriend. De ex is vermoedelijk ook de schutter waarnaar de politie op zoek is.

Wachten op privacy instellingen...

Relatie stukgelopenHet team dat de moord op Linda onderzoekt, houdt echter nog altijd met meerdere scenario’s rekening. "We zijn inderdaad naar deze man op zoek, maar we zeggen niet dat hij hoofdverdachte is in deze zaak. Daarvoor loopt er nog altijd een onderzoek en is er te veel onduidelijk”, benadrukt Uytdehage.
De Zevenbergenaar zou Linda herhaaldelijk met de dood hebben bedreigd. Dat gebeurde nadat de relatie na ongeveer een jaar stuk liep. De man riep dat hij de verpleegkundige zou doden en daarna zichzelf om het leven zou brengen.
ZIE OOK: Verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodgeschoten op terrein TweeSteden ziekenhuis
'Veel problemen met vrouwen'Linda heeft hierop bij de politie meerdere keren aangifte gedaan van bedreiging. Ze was bang en voelde zich onveilig. De Zevenbergenaar staat erom bekend dat hij veel problemen heeft met vrouwen.

Wachten op privacy instellingen...

Een ex-vrouw van de vermoedelijke dader zou meteen nadat Van der Giesen maandagavond werd doodgeschoten, ondergedoken zijn op advies van de politie. Zij heeft eerder ook aangifte van bedreiging gedaan tegen de Zevenbergenaar.
Op Facebook schreef de ex-vrouw een indrukwekkend gedicht. "Waarom doe je mij zoveel pijn. Stel je me telkens weer teleur. Waarom niet gewoon leuk en gezellig doen. In plaats van klagen en oneindig gezeur."
ZIE OOK: Vrouw overleden na schietpartij op parkeerplaats TweeSteden ziekenhuis Waalwijk, dader op de vlucht
SteunbetuigingenOp Facebook stromen veel steunbetuigingen binnen voor de andere ex-vriend en tevens de vader van het zoontje van Linda. “Heel veel sterkte, geen woorden voor maar denk aan jullie”, schrijft iemand op zijn pagina. Een ander vult aan: “Sterkte voor jou en de kleine.”
Op Mensenlinq is een condoleanceregister geopend voor de doodgeschoten Linda van der Giesen. Vrienden en bekenden laten daar reacties achter. “Totaal verbijsterd, onverwacht”, schrijft Agnes. Bas vult aan: “Wat bezielt de dader om zo’n jonge, mooie en geliefde vrouw met een mooie toekomst voor zich in het ziekenhuis, uit het leven te schieten…”
Deze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend.
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.