Heler van gestolen schilderij uit Philips-villa De Laak in Eindhoven blijkt ervaren ex-politieman

11 augustus 2015 om 18:13
nl
De man uit Eindhoven, die verdacht wordt van heling in de Philips-kunstroof, is een oud-politieman. Hij werkte ruim dertig jaar voor de politie in Zuidoost-Brabant. Dat bleek bij de behandeling van de zaak voor de rechtbank Oost-Brabant.
Geschreven door

De 60-jarige Peer De J. wordt verdacht van het aanbieden van een gestolen schilderij van een leerling van Rembrandt. Het werk werd vorig jaar gestolen uit een villa van Philips in Eindhoven. De politie en het OM hebben de kunstroof lange tijd stil gehouden.
De rechtszaak is dinsdag tijdelijk geschorst omdat op verzoek van de advocaat van de verdachte Eindhovenaar er nog een getuige wordt gehoord. Deze man is kort gehoord door de rechter en heeft bevestigd dat hij de verdachte een CD-rom heeft gegeven met daarop foto's van het schilderij en een gestolen klok. Van wie de enveloppe met de CD-rom afkomstig was, kon hij dinsdag niet vertellen.
Informatie niet naar politie maar naar conciërge villa Omdat de oud-politieman naar eigen zeggen eerder door oud-collega's was afgewezen als informant, besloot hij met deze informatie naar de conciërge van de Philips-villa te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.