Video

André Greipel wint in Breda, Danny van Poppel vijfde

11 augustus 2015 om 19:25
nl
André Greipel heeft dinsdag de tweede etappe van de Eneco Tour gewonnen. De rit ging over ruim 180 kilometer met start en finish in Breda. De Nederlander Jesper Asselman neemt de leiding over in het algemeen klassement.
Geschreven door

De renner van Team Roompot veroverde onderweg negen bonificatieseconden en dat was genoeg om de Italiaan Elia Viviani uit de leiderstrui te rijden.
De tweede etappe, met start én finish in Breda, eindigde in een chaotische massasprint. Moreno Hofland raakte ingesloten en kon nite mee sprinten om de ereplaatsen. Hij werd zeventiende. "Ik kan het echt wel alleen vandaag lukte het gewoon niet", was zijn commentaar.
Heftige sprintDe geboren Tilburger Danny van Poppel eindigde maandag op een tweede plaats en was in Breda de beste landgenoot in de etappe op plek vijf. "Het was weer een heftige massasprint. Er vielen er een paar achter mij. Ik zag nog ergens een gaatje en kon uiteindelijk een paar plaatsen opschuiven. Maar meer dan dit zat er niet in."
Sprinters VueltaVan Poppel richt zich nu al op de Ronde van Spanje die op 22 augustus van start gaat. "In de Vuelta komen niet de beste sprinters aan de start dus daar liggen misschien nog wel kansen voor mij."
Limburgse heuvelsHofland heeft de etappe van aanstaande vrijdag in de Limburgse heuvels met rood in zijn agenda staan. "Die etappe in Limburg ligt mij wel. Daar wil ik wel iets proberen maar misschien dat er de komende dagen ook nog iets lukt. We gaan het zien", aldus Hofland.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.