PSV verspeelt dure punten tegen ADO Den Haag: keeper ADO maakt prachtgoal

11 augustus 2015 om 22:27 • Aangepast 21 november 2020 om 16:39
PSV is het nieuwe seizoen begonnen met puntenverlies. De spectaculaire uitwedstrijd tegen ADO Den Haag eindigde in 2-2. Nota bene ADO-doelman Martin Hansen sleepte voor Den Haag een punt uit het vuur met een ongelofelijk doelpunt diep in blessuretijd: 2-2.
Profielfoto van

Bij PSV maakte de Belgische vleugelaanvaller Maxime Lestienne zijn debuut op de plek van de vertrokken topscorer Memphis Depay. PSV begon furieus aan het duel maar met name Luciano Narsingh en Luuk de Jong misten enorme kansen. Lestienne liet meteen zien dat zijn snelheid van waarde kan zijn, maar ook dat hij moeite heeft met zijn defensieve taken.
Maher zet PSV heel kort op voorsprongAdam Maher opende in de 23e minuut in buitenspelpositie de score na een steekpass van Davy Pröpper. Direct na de aftrap constateerde scheidsrechter Richard Liesveld een overtreding van de Colombiaanse verdediger Santiago Arias op Aaron Meijers in het strafschopgebied. Hij legde de bal op de stip. De omstreden penalty werd benut door Roland Alberg.

Ook na rust deed ADO niet onder voor PSV. Het spel bleef op en neer gaan met voor beide clubs kansen. Maar de ADO-verdediging gaf Luuk de Jong in de 62e minuut heel even te veel ruimte. De spits kon slim binnenkoppen op een voorzet van Luciano Narsingh.
PSV wankelt, wereldgoal ADO-keeperBij PSV was het alle hens aan dek in de slotfase. Toch deed het beruchte Haags kwartiertje de titelverdediger de das om. Keeper Hansen ging mee naar voren bij een vrije trap van Kenji Gorr‚ en tikte de bal met de hak buiten bereik van zijn PSV-collega Jeroen Zoet binnen.

Kort debuut PereiroHet competitiedebuut van Gastón Pereiro bij PSV duurde maar kort. De Uruguyaanse jeugdinternational viel in voor Lestienne, maar moest het veld na iets meer dan tien minuten weer geblesseerd verlaten.
ADO - PSV stond gepland voor afgelopen zaterdag en werd wegens acties van de politie uitgesteld. Het duel begon dinsdagavond om 18.30 uur.
Cocu: 'Bizar slot'De wonderlijke goal van ADO-doelman Martin Hansen in de slotseconden van de wedstrijd tegen PSV was volgens trainer Phillip Cocu van de Eindhovenaren een bizar, maar ook onnodig slot van het duel. De coach nam het zijn spelers kwalijk dat ze de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet eerder hadden beslist."Als we in de beginfase de kansen benut hadden, hadden we een andere wedstrijd gehad. Nu bleef het een echte wedstrijd. Als je met 1-0 voorkomt mag je nooit een strafschop tegen krijgen. Die overtreding moet je nooit maken", zei Cocu over de penalty die verdediger Santiago Arias veroorzaakte in de eerste helft.
"Je weet dat ADO in de laatste fase risico gaat nemen. Wij vergeten dan om de wedstrijd dood te maken. We hadden de wedstrijd moeten winnen. Beginnen met een gelijkspel is jammer."
LiveblogOmroep Brabant deed verslag van de wedstrijd in een liveblog. Deze kan je hier in een groot scherm teruglezen.