Video

Boulevardjournaal: kermisattractie met verdriet in Verdrietfabriek

11 augustus 2015 om 21:56
nl
Op de Onderwijsboulevard in Den Bosch lijkt het wel kermis. Tussen flatgebouwen en scholen staat iets wat op een kermisattractie lijkt. Het is een voorstelling van Theaterfestival Boulevard en het heeft niets met de vrolijkheid van een kermis te maken. Integendeel. Het gaat over verdriet.
Geschreven door

"Als je een voorstelling maakt puur over verdriet, dan komt daar niemand op af. Niemand wil het over verdriet hebben, dus ik dacht: ik moet iets hebben wat aantrekt', vertelt theatermaakster Lieke Benders.
De luide muziek en de vrolijke voorgevel met kermislampjes moeten juist een tegenstelling van de voorstelling zijn. Benders: "Net als in het leven. Als je even beter kijkt, dan blijkt er toch een ander verhaal achter een mens te zitten."
Echte verhalenDe voorstelling heet Verdrietfabriek. Net als op de kermis stap je in een karretje. Je rijdt langs verschillende tenten waar je door middel van geluid verhalen te horen krijgt over verdriet. "Ik heb mensen geïnterviewd op Terschelling, Den Bosch en Maastricht. Die mensen hebben in vijftien minuten verteld wat het verdriet is in hun leven. Het was erg mooi dat mensen zo open waren."
Verdrietfabriek is nog tot en met zondag te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.