Vandaag in Brabant: wereldgoal van ADO-keeper, moord Waalwijk en boze melkveeboer voor rechter

12 augustus 2015 om 09:08
nl
Le-gen-da-risch. Zo wordt de wereldgoal van ADO-keeper Martin Hansen tegen PSV genoemd. De doelman maakte met een hakbal in blessuretijd gelijk (2-2). En heeft de politie genoeg gedaan om de vermoorde Linda van der Giesen uit Zevenbergen te beschermen? Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van woensdag.
Geschreven door

PSV was allesbehalve blij met de goal van ADO-doelman Martin Hansen, maar de rest van de wereld genoot enorm van de hakbal waarmee hij in blessuretijd gelijk maakte. De videobeelden van het weergaloze doelpunt zijn op YouTube al ruim 76.000 keer bekeken.
[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/631168876492009472]
Boer Johan van Rijthoven is boos op het bedrijf dat hem een melkrobot heeft verkocht die niet deugt. Op het dak van zijn koeienstal heeft hij in grote letters gekalkt 'Koeien niet leeg gemolken! Boer wel! DeLaval en Coppens Westerhoven... BEDANKT!'  Het bedrijf kon de actie niet waarderen en daagde de melkveeboer voor de rechter. Vandaag is het kort geding.
Voor bij het koffieapparaat
De 28-jarige Linda van der Giesen, die maandagmiddag werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, heeft zeker twee keer recentelijk aangifte gedaan tegen ex-vriend John F. voor bedreiging. Hij is  verdachte in de moordzaak. De vraag die rest is of de politie daarna voldoende heeft gedaan om Linda te beschermen.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=iPYMvnKtk5g]
Een wilde politiejacht met helikopter dinsdag in Zeeland op... drie grasmaaierdieven. Wat volgde, was een grote zoektocht. Uiteindelijk werden de dieven gepakt.
Wat heb je gemist?
Bas van den Muijsenberg, de vriend van Linda van der Giesen die maandag werd doodgeschoten bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, zegt dat zijn vriendin heel bang was voor haar ex-vriend. "Ik had haar moeten beschermen", zei hij dinsdag. De ex-vrouw van de verdachte zat urenlang ondergedoken omdat hij had gedreigd ook haar te doden.
En het was zo'n mooi idee: een eigen Gay Pride in Tilburg: T-pride. De organisatie nodigde bijna 3000 mensen uit voor de extravaganza boottocht bij de Tilburgse Piushaven op 23 augustus. Maar de gemeente Tilburg stak er een stokje voor en verleent geen vergunning. [tweet:body:https://twitter.com/gayokayNL/status/631019875918594048]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.