Transportbedrijf Mulders uit Zevenbergen: 'Geen illegale Bulgaarse chauffeurs in dienst'

12 augustus 2015 om 09:18
nl
Kees Mulders vecht de boete aan die de rechtbank onlangs oplegde aan zijn transportbedrijf in Zevenbergen. De rechtbank bekrachtigde een boete van 144.000 euro die Mulders van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kreeg omdat hij op een illegale manier Bulgaarse chauffeurs zou laten werken.
Geschreven door

Via een buitenlandse constructie zou de transporteur gebruikmaken van Bulgaarse chauffeurs die in en vanuit Nederland werkten. De zaak kwam aan het rollen toen arbeidsinspecteurs bij een bezoek aan het terrein van Mulders& Zn Bulgaarse chauffeurs aantroffen.
Mulders ontkent dat hij illegale chauffeurs in dienst heeft en daarom is hij in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank.
Internationale rittenMulders heeft naast zijn Nederlandse bedrijf ook een Bulgaars bedrijf, vertelt hij. "Die Bulgaarse onderneming heb ik voor internationale ritten. Ze rijden door heel Europa. De nationale ritten laat ik uitvoeren door mijn Nederlandse chauffeurs."
Toch vond de Inspectie SZW de Bulgaarse chauffeurs op het terrein. Volgens de inspectie hadden ze in Nederland gewerkt als chauffeur. En dat mag niet.
Wettelijke pauzeMulders beweert dat de chauffeurs alleen in Nederland zijn als ze wettelijk pauze moeten houden. "Dan mogen ze blijven op een door ons gehuurde parkeerplaats."
Het Bulgaarse bedrijf bevindt zich in Asenovgrad en heeft 53 mensen in dienst, onder wie vijftig chauffeurs, aldus Mulders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.