Duizenden branden digitaal kaarsje voor vermoorde Linda van der Giesen: ‘Prachtige vrouw verloren'

12 augustus 2015 om 10:03
nl
De brute moord op Linda van der Giesen (28) uit Zevenbergen domineert twee dagen na het gebeuren nog altijd de nieuwskanalen. Ter nagedachtenis van de doodgeschoten verpleegkundige is er een Facebook-pagina en een online condoleanceregister in het leven geroepen. 'Een ster in de hemel. Te vroeg gegaan', luidt een van de reacties.
Geschreven door

Inmiddels hebben ruim drieduizend mensen hun steun betuigd op de Facebook-pagina ‘RIP Linda van der Giesen’. 'We willen benadrukken dat deze pagina ter nagedachtenis is voor Linda', schrijven de initiatiefnemers.
De man die wordt verdacht van het doodschieten van de 28-jarige verpleegkundige, de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, meldde zich dinsdag rond vier uur bij de politie. Het is niet duidelijk of hij heeft bekend.
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
'Ik denk nog vaak aan je'Linda zat in haar auto toen ze onder vuur werd genomen. Een afschuwelijke aanslag, schrijven kennissen en vrienden op condoleance.nl. Daar hebben reeds honderden mensen een reactie achtergelaten. 'Je gaf me een vertrouwd gevoel en je was altijd vrolijk. Rust zacht', laat collega Tjetske weten.
De Zevenbergse was net klaar met haar dienst in het ziekenhuis, waar ze sinds 2010 werkte. 'De diensten samen waren geweldig', herinnert collega Fatima zich. 'Ik denk nog vaak aan je optimisme, je energie, je oprechtheid en je eerlijkheid. Ik heb nog nooit zo een sterk persoon als jou gezien.'
ZIE OOK: Ex-vrouw Jeske uren ondergedoken voor hoofdverdachte John F.: ‘Hij dreigde mij en Linda te doden'
'In de steek gelaten'Linda was doodsbang voor haar ex John F. Ze heeft zeker twee keer aangifte gedaan bij de politie omdat ze met de dood werd bedreigd. De vraag die rest is of de politie voldoende heeft gedaan om Linda te beschermen. 'Onvoorstelbaar schaamteloos om een vrouw, moeder van een jong kindje, zo in de steek te laten', schrijft ene Suzanne in het register.
Deze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend. Wanneer John F. wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris is nog niet duidelijk.
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.[YouTube:https://youtu.be/iPYMvnKtk5g][YouTube:https://youtu.be/jbhrVRbxM6E][YouTube:https://youtu.be/UuxpXBZEaPk][YouTube:https://youtu.be/Caoc2s9uliE][YouTube:https://youtu.be/9t2-lr0eHVE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.