Video

Juweliersvrouw Marina Sanders uit Deurne wordt niet vervolgd: 'Ze is heel erg blij en opgelucht'

12 augustus 2015 om 11:32
nl
Juweliersvrouw Marina Sanders wordt definitief niet berecht voor het doodschieten van twee overvallers. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch woensdag bepaald. Volgens haar advocaat is de vrouw erg opgelucht. "Ze is blij en emotioneel."
Geschreven door

Marina schoot vorig jaar de mannen neer nadat die haar man in hun juwelierszaak Goldies in Deurne hadden aangevallen en verwond. Ze belde daarna zelf met 112. Justitie gaf later de bewakingsbeelden en de 112-melding vrij.
ZelfverdedigingVorig jaar besloot het Openbaar Ministerie al dat de vrouw niet werd vervolgd omdat ze uit zelfverdediging schoot.
Familieleden van de overvallers stapten daarop naar de rechter om er toch een rechtszaak van te maken. Hun advocaten dwongen via het gerechtshof een uitspraak af over mogelijke vervolging van de juweliersvrouw.
Hof eens met Openbaar ministerieOok het hof vindt dat de juweliersvrouw, gelet op de omstandigheden, zich mag beroepen op noodweer. De overvallers kwamen immers gewapend met onder meer een vuurwapen de winkel in met als overduidelijk doel deze te overvallen.
Zij gebruikten daarbij buitensporig geweld. Het hof vindt dat de vrouw zichzelf tegen de overvallers mocht verdedigen, ook al gebruikte ze hierbij een vuurwapen waarvoor geen vergunning was.
Het hof wees woensdag daarom het beklag van de nabestaanden van de overvallers af. Tegen dat besluit is geen beroep mogelijk. Volgens advocate Ficq, die de familie van een van de twee overvallers vertegenwoordigt, zullen haar cliënten heel verdrietig zijn. Ze heeft ze nog niet gesproken omdat ze in het buitenland zitten. "Maar zij zullen van dit besluit afleiden dat het leven van hun broer niet belangrijk genoeg is om deze gebeurtenis door een rechter te laten toetsen."
Besloten zittingOp 9 juni gaf het hof aan meer tijd nodig te hebben voor deze beslissing en Sanders zelf te willen horen. Volgens een woordvoerder van het hof heeft dat verhoor in een besloten zitting plaatsgehad. Daar was behalve de rechter en de vrouw zelf alleen haar advocaat bij.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.