Onderzoek naar aangiftes vermoorde verpleegkundige Linda van der Giesen tegen moordverdachte John F.

12 augustus 2015 om 11:59
nl
De politie gaat een intern onderzoek doen naar de aangiftes die verpleegkundige Linda van der Giesen tegen haar ex-vriend John F. heeft gedaan. De 28-jarige Zevenbergse werd maandag doodgeschoten in haar auto op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk.
Geschreven door

“We komen woensdagmiddag bij elkaar om alles te bespreken. We willen onderzoeken of er iets mis is gegaan'', aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage in een reactie.
“Alle aspecten en aangiftes zullen daarbij aan de orde komen, want we willen goed in kaart brengen hoe alles is gelopen. Als het onderzoek is afgerond, zullen we daarover met een verklaring naar buiten komen.''
ZIE OOK: Deed de politie genoeg om vermoorde Linda van der Giesen te beschermen?
Eerder aangifteDe politie maakte dinsdag bekend dat het slachtoffer al eerder aangifte had gedaan van bedreiging. De man die wordt verdacht van het doodschieten van de 28-jarige verpleegkundige, de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, meldde zich dinsdag rond vier uur bij de politie. Het is niet duidelijk of hij heeft bekend.
De politie wil niet bevestigen of het inderdaad om John F. gaat, maar meldt wel dat het gaat om een bekende van de vrouw. Ex-vrouw Jeske van den Boom bevestigde telefonisch aan Omroep Brabant dat John F. diegene is die door de politie is opgepakt.
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
VoorgeleidDeze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend. Wanneer John F. wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris is nog niet duidelijk.
Ter nagedachtenis van de doodgeschoten verpleegkundige is er een Facebook-pagina 'RIP Linda van der Giesen' en een online condoleanceregister in het leven geroepen.
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.