'Kinderachtig spel': leeggemolken boer moet protestleus verwijderen en om tafel met robotfabrikant

12 augustus 2015 om 14:49
nl
Boer Johan uit Casteren, die een leus op het dak van zijn melkveebedrijf over slecht werkende melkrobots kalkte, moet de leus binnen een week van het dak verwijderen. Dat concludeerde de rechtbank in Den Bosch woensdag tijdens een kort geding dat werd aangespannen door melkrobotfabrikant DeLaval, dat 7500 euro eiste van de boer uit Casteren.
Geschreven door

Naast het verwijderen van de leus moeten de partijen binnen één maand met elkaar om tafel, zo concludeerde de rechtbank.
De rechter sprak woensdag van 'kinderachtig spel' door beide partijen. "U met uw tekst op het dak en u met dit kort geding. Ga opnieuw om tafel zitten en praat het uit", aldus de rechter.
KostenBoer Johan was een andere mening toegedaan. Hij stelt dat het hem een halfjaar zou kosten om zijn bedrijf opnieuw op te starten na alle problemen met de machines. Bovendien is het volgens hem niet zeker dat de problemen daarna opgelost zijn.
Het bedrijf stelt daarentegen dat de boer schuldig is aan het ‘onterecht toebrengen van een slechte naam’, zo stelde de advocaat van het bedrijf in een kort geding. De eis van 7500 euro is voor de proceskosten.
ProtestleusBoer Johan kalkte 'Koeien niet leeggemolken! Boer wel!' in koeienletters op het dak van zijn melkveebedrijf Van Rijthoven in Casteren. Volgens de boer werken de melkmachines die hij drie jaar geleden kocht niet goed en werden koeien zelfs ziek door de apparatuur.
Door de machines van DeLaval liep de boer één miljoen euro schade op, zo claimt hijzelf. Het bedrijf gaf en geeft volgens hem geen gehoor aan de klachten, waarna de boer overging op een andere vorm van protest. Dat tot onvrede van DeLaval.[tweet:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/631385305191456768]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.