Ervaringsdeskundige Jan van Grinsven: 'Doelpunt Martin Hansen is natuurlijk van grote klasse'

12 augustus 2015 om 13:00
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Jan van Grinsven over doelpunt ADO Den Haag-keeper Martin Hansen
Het doelpunt van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen tegen PSV is wereldnieuws geworden. Het fragment van het doelpunt is op YouTube tienduizenden keren bekeken en de keeper van ADO Den Haag wordt overladen met complimenten. Er is in Nederland één keeper die ook ooit in de laatste minuut scoorde en dat is Jan van Grinsven uit Den Dungen. Hij maakte in 1985 voor FC Den Bosch de 2-2 tegen Roda JC.
Geschreven door

Toen hij dinsdagavond het doelpunt van Martin Hansen tegen PSV zag, moest Van Grinsven meteen terugdenken aan zijn eigen doelpunt in 1985, in de laatste minuut tegen Roda JC. "Ik maakte toen ook de 2-2, net als Hansen nu tegen PSV, maar mijn doelpunt was maar een intikkertje. Die goal van Martin Hansen is van absoluut grote klasse."
Rinus IsraëlVan Grinsven staat er niet van te kijken dat hij gebeld wordt om nog eens te praten over wat er dertig jaar geleden gebeurde toen hij de 2-2 namens FC Den Bosch scoorde. "Ik moest toen mee naar voren van mijn toenmalige trainer Rinus Israël. Er kwam een spelsituatie met Ton Pattinama die een bal gaf aan Ruud Kaiser. Die schoot vervolgens op de binnenkant paal achter Jos Smits, destijds keeper van Roda. Ik liep in en ik kon die bal zo maar binnen tikken."
Nog last van koprol'De Sliert van De Vliert' was blij dat hij scoorde. "Als onze spits zo'n kans verprutste, werd ik helemaal gek. Dan ging ik tekeer tegen hem. Ik dacht meteen: 'Deze mag ik niet missen want anders vallen ze over mij heen'. Gelukkig scoorde ik", kan Jan van Grinsven er nu om lachen. Hij maakte toen een soort van koprol. "Daar heb ik nu nog steeds last van", lacht Van Grinsven. "Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen bij die 2-2."
Net als Martin Hansen nu wereldnieuws is met zijn doelpunt, was Van Grinsven destijds ook even 'hot'. "Dat klopt. Ik kreeg toen ook aandacht van de Duitse televisie, andere media. Ik kreeg zelfs nog een berichtje uit Australië waar Nederlanders woonden."
Doelpunt van collega tegenVan Grinsven zit in de unieke situatie dat hij ook weet hoe Jeroen Zoet zich voelt dat hij door een collega-keeper gepasseerd wordt. Hij maakte ooit tegen MVV een verkeerde inschatting op een verre uittrap van keeper Rein van Duijnhoven en zag de bal over zich heen het doel in waaien. "Op dat moment wilde ik geen koprol maken, maar mijn hoofd het liefst in het zand stoppen. Verschrikkelijk."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...