John F. (37) uit Zevenbergen heeft crimineel verleden, vaker veroordeeld voor geweld

12 augustus 2015 om 17:12
nl
John F. uit Zevenbergen, de man die zich dinsdagmiddag meldde bij de politie voor betrokkenheid bij de dood van Linda van der Giesen, is in het verleden vaker veroordeeld voor geweld. Dat bevestigt zijn ex-vrouw Jeske van den Boom woensdag in gesprek met Omroep Brabant en BN DeStem. Het Openbaar Ministerie in Breda verwacht dat John F. vrijdag wordt voorgeleid, aldus een woordvoerder.
Geschreven door

Hoe vaak en waarvoor exact John F. is veroordeeld, wil zijn ex-echtgenote niet kwijt. Ze bevestigt dat niet alleen zij en de gedode Linda van der Giesen aangifte van bedreiging hebben gedaan. “Ik ken meerdere vrouwen. Niet persoonlijk, maar ik weet dat ze er zijn.”
Een concreet aantal wil en kan Van den Boom niet noemen, maar ze suggereert dat deze vrouwen niet op één hand te tellen zijn. “John is een charmeur en manipulatief. Hij weet precies hoe hij vrouwen om zijn vinger moet winden”, licht ze toe. “Maar wie John beter leert kennen, ziet de waarheid. Een man die liegt en bedriegt, waar je niet gemakkelijk meer van af komt."
Het Openbaar Ministerie in Breda kan vanwege het lopende onderzoek naar John F. niet reageren op de geweldsovertredingen, laat een woordvoerder weten.
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
Tattooshop weer openVan den Boom zat maandagavond na de gewelddadige dood van Linda op uitdrukkelijk verzoek van de politie ondergedoken. Haar tattooshop 'Duke's Tattoo and Bodyart' aan de Molenstraat in Zevenbergen ging uit veiligheidsoverwegingen op slot.
Inmiddels is de winkel, die ze op 20 juni opende, weer toegankelijk voor klanten. Ze baalt dat haar zaak in verband wordt gebracht met haar opgepakte ex-man. “John heeft niets, maar dan ook niets met mijn zaak te maken. Ik verzoek iedereen dan ook om gewoon langs te komen.”
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
'Veel steun aan vrienden'De eigenares, zelf ook moeder, wil vooral haar leven weer oppakken. “Ik heb ontzettend veel steun aan mijn vrienden. Ze zijn de hele tijd bij me.” De politie maakte woensdag bekend dat er een intern onderzoek komt naar de aangiftes die Van den Boom en Linda tegen John F. hebben gedaan.
“Daar heb ik niets over gehoord, ook vandaag heb ik helemaal niets van de politie vernomen”, verbaast Van den Boom zich. “Ik moest gisteren via de voicemail horen dat John zich op het bureau had gemeld.”
ZIE OOK: Deed de politie genoeg om vermoorde Linda van der Giesen te beschermen?
VoorgeleidDeze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda, moeder van een 4-jarig zoontje, wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend.
Ter nagedachtenis van de doodgeschoten verpleegkundige is er een Facebook-pagina 'RIP Linda van der Giesen' en een online condoleanceregister geopend.
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.