Provincie en De Efteling tevreden met nieuwe ‘Eftelingweg’ ondanks files in drukke periode

12 augustus 2015 om 15:28 • Aangepast 21 november 2020 om 16:39
nl
De provincie en De Efteling zijn tevreden over de doorstroming van het verkeer op de vernieuwde N261, beter bekend als de ‘Eftelingweg’. Desondanks slibt in de drukste periode van het jaar de toegangsweg naar het pretpark in Kaatsheuvel zo af en toe nog steeds dicht.
Profielfoto van
Geschreven door

Koen Sanders, woordvoerder van De Efteling: “Ik begrijp dat mensen het niet fijn vinden als ze op weg naar De Efteling in een file staan.”

Wachten op privacy instellingen...


Niet onverwachtToch komen de files niet onverwacht voor de woordvoerder. “Het voornaamste doel van de verbouwing was het verbeteren van de doorstroming op de weg, met name tussen Tilburg en Waalwijk. Dat is gelukt en daar zijn we ook zeer tevreden over. Ook tijdens de verbouwing waren we goed bereikbaar”, aldus Sanders.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


OptimaliserenHij benadrukt dat het aantal mensen dat De Efteling wil bezoeken minimaal gelijk is gebleven. “Daarin is niets veranderd. Op drukke dagen kunnen er dus nog steeds files ontstaan. Onze grote wens is een tweede afslag naar De Efteling. ”
Ook de provincie is het niet ontgaan dat de weg naar De Efteling op spitstijden volloopt. “Het is nu voor De Efteling de drukste periode van het jaar. Daar kunnen wij geen weg op bouwen”, zegt woordvoerster Catelijne Thomassen. “De provincie is tevreden over de verbouwing van de N261. We houden het wel in de gaten, zodat we de situatie eventueel nog kunnen optimaliseren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.