Bedrijven op zelfde terrein als afgebrand ADDAPT Helmond voldeden niet aan brandveiligheidseisen

12 augustus 2015 om 16:33
nl
De gemeente Helmond heeft woensdagochtend controles uitgevoerd op hetzelfde industrieterrein als waar onlangs twee grote branden waren. Uit die controles blijkt dat enkele panden niet aan de brandveiligheidseisen voldeden.
Geschreven door

Het zogenoemde Helmond Interventie Team voerde de controles uit. Het team bestaat uit de politie, de Vreemdelingenpolitie, de gemeente, de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, de inspectiedienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de brandweer.
De controles richtten zich op zeven panden op het bedrijventerrein Hoogeind. Drie van die panden stonden leeg, zo meldde de gemeente Helmond woensdag.
Ook milieuregels overtredenHet interventieteam ontdekte dat drie gebouwen niet aan de brandveiligheidseisen voldeden. Dit is opmerkelijk, omdat er onlangs nog twee grote branden op het industrieterrein waren. De meest recente was bij ADDAPT Chemicals. Dat bedrijf voldeed overigens wel aan de regels.
Uit de controle kwam verder naar voren dat nog eens drie panden de milieuregels overtraden. Ten slotte vonden ze spullen die vermoedelijk werden gebruikt voor hennepteelt.Ook vonden ze spullen afkomstig van diefstal en was er ergens anders sprake van belastingfraude.  
De gemeente Helmond meldt niet welke bedrijven precies zijn gecontroleerd. Wel roept ze inwoners op om vooral tips in te blijven sturen over overlastsituaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.