Wethouder Jos van Son vindt dat hij tóch mening mag geven over GeenStijl-verslaggever Jan Roos

12 augustus 2015 om 19:46 • Aangepast 21 november 2020 om 16:39
nl
Wethouder Jos van Son van Den Bosch betreurt de ophef die is ontstaan door een verhitte discussie op Twitter. Daarin noemde hij een GeenStijl-verslaggever 'een goedkope hufter'. Toch vindt Van Son dat hij mag zeggen wat hij vindt.
Profielfoto van
Geschreven door

In een schriftelijke reactie aan Omroep Brabant laat Van Son weten dat zijn woordkeuze 'onvoldoende zorgvuldig' was. Het was naar eigen zeggen niet zijn bedoeling geweld tegen personen, 'in welke vorm dan ook', te rechtvaardigen.
'We zijn allemaal onderdeel van de gemeenschap'Later zei hij op de radio: "Ik had me behoudender op kunnen stellen. Anderzijds ben ik een wethouder die staat tússen de mensen, en niet bóven de mensen. Wat dat betreft vind ik het ook belangrijk dat als er iets voorbijkomt wat grof is, ik dat ook moet kunnen uiten."
"Moet je als wethouder je een andere positie toedichten dan anderen binnen een gemeente of de hele gemeenschap? We zijn toch allemaal een onderdeel van de gemeenschap. Dan moeten we toch datgene kunnen zeggen wat op het hart ligt", vindt Van Son.
Monique SmitVan Son belandde in een verhitte discussie met verslaggever Jan Roos van GeenStijl. Zo viel de wethouder onder andere over een tweet van Roos over zangeres Monique Smit.
"Als ik zó mijn kost moest verdienen, liet ik mijn bovenlip aan de onderste vasthechten. Wat ben jij een goedkope hufter", schreef Van Son, die zijn scherpe tong nu dus betreurt.
Account gehacktNa de reactie van Van Son verschenen er tweets op de Twitter-tijdlijn van de wethouder, waarin de politicus Jan Roos opriep hem te bellen. Deze berichten zouden zijn geplaatst door een kwaadwillende. Volgens Van Son was zijn account gekraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.