D66 wil uitleg van minister over fouten politie rond moord op Linda van der Giesen

12 augustus 2015 om 21:13
nl
D66 wil snel opheldering hebben van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) over de gang van zaken rond de moord op Linda van der Giesen uit Zevenbergen.
Geschreven door

De vrouw werd in Waalwijk doodgeschoten toen zij na de eerste werkdag na haar vakantie naar huis wilde rijden. De politie erkende woensdag dat er een inschattingsfout gemaakt is voorafgaande aan de moord op de verpleegkundige.
Geen huiszoekingVan der Giesen had eerder aangifte gedaan wegens bedreiging en aan de politie verteld dat haar ex-vriend een vuurwapen zou hebben. De politie deed geen huiszoeking op basis van deze informatie. D66 juicht het toe dat de politie onderzoekt hoe de zaken rond 'Waalwijk' zijn gelopen.
Els BorstMaar Kamerlid Magda Berndsen constateert ook dat dit niet de eerste keer is dat er sprake is van zo'n soort zaak. Zij verwijst daarbij naar de moord op oud-D66-leider Els Borst, waarbij politie en justitie fouten maakten.
Berndsen heeft aangekondigd dat zij aan de minister gaat vragen of de fouten die gemaakt zijn een gevolg zijn van ondercapaciteit bij de politie.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.