Video

'Een man met twee gezichten', openhartig boek over oud-profvoetballer en 'enfant terrible' Henk Vos

13 augustus 2015 om 00:18
nl
Voetbalboeken zijn in. En nu is er het boek over Henk Vos uit Wouw. De biografie met de titel 'Henk Vos, enfant terrible' is geschreven door Eddy Janssen uit Stampersgat. In Oud-Gastel werd woensdagavond het boek over de oud-profvoetballer gepresenteerd. Over een voetballer met twee gezichten.
Geschreven door

Henk Vos speelde bij zestien clubs en wisselde twintig keer van club. Zo was hij onder meer bij Standard Luik, PSV, RBC Roosendaal en Feyenoord te bewonderen. Maar het begon allemaal bij Cluzona in Wouw. Een grote profvoetballer uit een klein Brabants dorp.
Love him or hate himTijdens de boekpresentatie werd Henk Vos geëerd om zijn bloedfanatieke spel, zijn capaciteiten als trainer en zijn enorme carrière. Schrijver Eddy Janssen noemt hem niet voor niets 'enfant terrible': "Je houdt van hem, of je vindt hem verschrikkelijk. Henk is een bijzondere voetballer en een bijzonder mens. Iemand met twee gezichten, een gezicht in het veld en een gezicht buiten het veld. Keihard gaan voor winnen, ondanks alles en het soms ook enorm verkloten en weer opstaan. En als je zo'n carrière hebt als hij, dan verdien je een boek."
Henk zelf heeft het boek nog niet gelezen. "Ik vaar blind op Eddy. Ik vind het veel leuker om nu verrast te worden, over wat ie er van heeft gemaakt."Over de titel waren de heren het snel eens. "Enfant terrible kwam veel terug in de vele interviews met Henk", zegt Eddy. "Ik vind het een mooie titel voor het boek", vult Henk aan. "En of mensen mij een enfant terrible vinden, dat is aan hen."
WielrennenHet boek werd door NAC-trainer Robert Maaskant aan Henk Vos, nu jeugdtrainer bij NAC, aangeboden. Er waren spelers van VV Kogelvangers uit Willemstad die Henk Vos heeft getraind en kinderen uit het jeugdelftal van NAC bij de presentatie van het boek.
Natuurlijk waren de trotse ouders van Henk er, net als oud-collega's, vrienden en bekenden. De legendarische wielrenner Rini Wagtmans uit Sint Willebrord was er ook, even kwam voorbij dat Henk ooit een carrière in de wielersport ambieerde, maar, aldus Wagtmans: 'Henk was slim en koos voor voetbal'.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.