Video

Supportersvereniging voor David en Mathieu van der Poel

13 augustus 2015 om 09:02
nl
David en Mathieu van der Poel hebben sinds donderdag 13 augustus een officiële supportersvereniging. Daarmee treden de wielrenners in de voetsporen van vader Adrie van der Poel die in zijn topjaren een fanclub van 400 tot 500 leden had. Tijdens de vierde etappe van de Eneco Tour in Hoogerheide, zullen de initiatiefnemers flyeren om zo leden te verwerven voor de supportersvereniging.
Geschreven door

Dat de supportersvereniging van David en Mathieu van der Poel er zou komen, was slechts een kwestie van tijd. “Het was destijds Jan Prop vanuit de gemeente Woensdrecht die tijdens de huldiging van Mathieu van der Poel in het gemeentehuis met het idee kwam. Hij zei dat het geen slecht idee zou zijn”, vertelt Herman Delcroix namens de supportersvereniging.
PrestatiesIn eerste instantie is de supportersvereniging opgericht vanwege de recente prestaties van de wielrenners, die voornamelijk in het veld extreem goed presteren. Mathieu won afgelopen winter de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide en werd een week later de jongste wereldkampioen veldrijden ooit.
“We willen iets creëren, een soort community als het ware, rondom David en Mathieu. Vandaar dat we de koppen bij elkaar hebben gestoken, om te kijken in welke hoedanigheid onze vereniging waarde heeft richting zowel de supporters als de wielrenners zelf.”
NationaliteitAl tijden heerst er in het wielerland een discussie of David en Mathieu van der Poel nu de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten aannemen. Vader Adrie van der Poel mag dan wel zijn geboren in Bergen op Zoom, zijn zoons zijn daarentegen vlak over de grens geboren en worden daardoor door sommige Belgische fans als Belg gezien.
“Ironisch genoeg bestaat onze vereniging uit twaalf initiatiefnemers, waarvan zes Nederlanders en zes Belgen. Die discussie is bij ons nog niet aan tafel geweest, maar daar maken we ons ook niet zo druk om. In principe moet de supportersvereniging een grensoverschrijdende vereniging worden, aangezien de meeste fans van de familie Van der Poel in deze regio wonen.
Maatschappelijk doelMocht de supportersvereniging een succes worden, dan willen de initiatiefnemers allesbehalve een fonds voor de jonge wielrenners worden. “Dat zie je wel vaker”, vervolgt Delcroix zijn verhaal.
“Dat wanneer de renners een sterke supportersvereniging achter zich hebben staan, dat de link gelijk gelegd wordt dat ze worden onderhouden door de vereniging. Daar willen we vanaf het moment dat we winst maken gelijk vanaf. We denken er op dit moment over na om het wielercentrum in Ossendrecht te ondersteunen als maatschappelijk doel, maar dat is speculeren over de toekomst.”
Lidmaatschap kost tien euroMet een lidmaatschap van slechts tien euro krijgt men direct vele voordelen. Zo willen de leden van de supportersvereniging mogelijk busreizen organiseren naar wereldbekerwedstrijden in het buitenland en de supporters de merchandise van de familie Van der Poel aanbieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.