Meteo Group: donderdag broeierige dag, gevolgd door een plaknacht

13 augustus 2015 om 10:19
nl
Weerman Tom van der Spek van Meteo Group windt er geen doekjes om. Hij voorspelt donderdag een behoorlijke warme en ook broeierige dag. Gevolgd door, jawel, een plaknacht.
Geschreven door

"Kleed je maar lekker warm aan als je vanmiddag naar buiten gaat", grapte presentator Kristian Westerveld nog, in de hoop dat er nog verkoeling is te vinden door in Arabische kleren naar buiten te gaan.
"Een goed idee", reageerde Van der Spek enigszins opgewekt. Daarna vervolgde hij serieus: "Zonder gekheid natuurlijk, het wordt een hete dag vandaag."
'Zwoele, vochtige nacht'Het kwik stijgt donderdagmiddag lokaal tot een onplezierige 32 graden. De natuur straft dat 's avonds af met regen- en onweersbuien, die eerst West-Brabant aandoen. 's Nachts volgt de rest van de provincie.
Echt afkoelen doet het overigens niet. "Het is een erg zwoele, vochtige nacht. Met minimumtemperaturen van 19 à 20 graden. Het is echt een plaknacht. We moeten er even doorheen", aldus Van der Spek.
Dit weekend koelt het afVrijdag blijft het broeierig, maar zaterdag koelt het dan toch eindelijk af. Het is dan 18 tot 20 graden in Brabant. Er is veel bewolking, met regen en een klap onweer.
Zondag is het vrij koel zomerweer, maar vanaf dan komt de zon weer geregeld tevoorschijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.