'Dit moet absoluut gestopt worden', actie tegen broodfokkers op 18 Septemberplein Eindhoven

13 augustus 2015 om 11:47
nl
De Stichting Stop Dierenleed Nederland organiseert zaterdag 22 augustus in Eindhoven een actie tegen broodfokkers. Die vindt plaats op het 18 Septemberplein. De stichting wil mensen uitleggen wat broodfokken is en uitleggen hoe je een broodfokker kan herkennen.
Geschreven door

Voorzitter Ron Visser van de Stichting Stop Dierenleed Nederland waarschuwt nooit een dier aan te schaffen bij een broodfokker. "Hondenbezitters die een pup bij een broodfokker hebben gekocht, zijn vaak vaste klant bij de dierenarts. Het dierenleed is enorm, broodfok moet absoluut gestopt worden."
Kleine, vervuilde kooienEen broodfokker is een fokker van gezelschapsdieren - meestal honden of katten - die het verdienen van zoveel mogelijk geld als voornaamste doel heeft. Het welzijn van de dieren wordt volgens Visser ondergeschikt gemaakt aan de economische belangen. "De dieren groeien niet op in een huiselijke omgeving, maar zitten vaak op elkaar gepakt in kleine, vervuilde kooien of hokken. Een broodfokker let niet op de gezondheid en het karakter van de dieren."
Volgens Visser neemt de illegale import van dieren uit andere landen naar Nederland toe. Met name vanuit Oost-Europa. "Talloze honden worden door meedogenloze handelaren in kofferbakken en kisten naar Nederland gesmokkeld. Eenmaal in Nederland aangekomen worden ze verkocht via dierenwinkels, internet en advertenties op bijvoorbeeld Marktplaats. In de advertenties wordt beweerd dat de puppy's met liefde en in een huiselijke omgeving worden verzorgd, maar niets is minder waar."
Flyers en protestbordenVia het uitdelen van flyers met informatie en het tonen van spandoeken en protestborden hoopt de Stichting Stop Dierenleed Nederland mensen op de hoogte te brengen van de misstanden. "Het doel van deze actie is om meer aandacht te vragen voor het dierenleed dat ontstaat door broodfok. Geld mag nooit meer waarde hebben dan een dierenleven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.