Kuijpers Helmond meldt zich voor onderdelen van failliete Imtech

13 augustus 2015 om 12:27
nl
Technisch dienstverlener Kuijpers in Helmond is geïnteresseerd in de overname van specifieke onderdelen van Imtech. Dat maakte het familiebedrijf donderdagochtend bekend. Imtech ontwikkelt technische installaties voor gebouwen, schepen en infrastructurele projecten. Het bedrijf ging donderdag op de fles.
Geschreven door

Imtech vroeg dinsdag uitstel van betaling aan. Het bedrijf kwam de afgelopen jaren in grote financiële problemen door omvangrijke fraude bij de bedrijfsonderdelen in Polen en Duitsland. Imtech probeerde schoon schip te maken, maar slaagde er niet in uit de problemen te komen. Begin augustus leidde dit tot het bankroet van Imtech Duitsland. Aandelen kelderden.
SprinklerinstallatiesKuijpers heeft met name interesse in de activiteiten van Imtech op het gebied van sprinklerinstallaties, elektronische beveiliging en gebouw- en procesautomatisering.
Imtech heeft onder meer in Breda een aantal grote projecten. "We zijn bezig met een inventarisatie. Wat dit voor Breda betekent is op dit moment nog onbekend", zegt een woordvoerster van de gemeente Breda.
Zo bouwt Imtech in Breda mee aan het nieuwe gerechtsgebouw en het station. ''Andere projecten zijn bijvoorbeeld de straatlantaarns en verkeerslichten. Het is nu kijken of een ander bedrijf dat onderhoud tijdelijk over kan nemen.''
Meerdere locaties in BrabantImtech heeft diverse vestigingen, onder meer in Breda, Eindhoven en Mill. Het is onduidelijk hoeveel mensen er in Brabant bij Imtech werken.
Wereldwijd telt het bedrijf zo'n 22.000 medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.