‘Goed geschoold’ PSV-target Moreno volgens AZ-experts: ‘Een voorbeeldprof voor jonge spelers’

13 augustus 2015 om 17:34
nl
PSV aast op de Mexicaanse verdediger Héctor Moreno, maar wat voor speler haalt PSV binnen? Twee clubwatchers van AZ Alkmaar, de club waar Moreno van 2007 tot 2011 speelde, leggen uit wat de centrale verdediger speciaal maakt. 'Moreno is een modelprof, een ontzettend nette jongen en een sierlijke, ongewone verdediger.'
Geschreven door

Klaas Jan Bos is AZ-clubwatcher voor RTV Noord-Holland. Hij interviewde Moreno meerdere keren tijdens zijn jaren bij AZ.“Ik heb meerdere interviews met Moreno gedaan toen hij voor AZ speelde. We hebben ook een filmpje met hem opgenomen. Er was toen een jongetje dat een Mexicaans liedje voor 'm wilde spelen."
"Toen dat werd geregeld en het liedje door dat jongetje voor Moreno werd gespeeld op het trainingsveld van AZ, zag je bij hem de tranen opkomen. Dat staat me wel bij, Moreno was een emotionele jongen. Hij werd geraakt, hij vond het echt mooi.“
Moreno als voetballer:“Naast ervaring heeft hij ook die Latijns-Amerikaanse felheid. Bij AZ was 'ie wel eens geblesseerd, maar als hij bij PSV blessurevrij blijft, dan hem je aan hem een meer dan doorsnee Eredivisie-speler. Veel meer zelfs."
"Tegenwoordig ontbreekt er veel ervaring bij de Nederlandse teams. Met Moreno haalt PSV iemand met wie je je op dat vlak onderscheidt. Met zijn 27 jaar is ervaring een belangrijke eigenschap.”
Yoeri van den Busken is AZ-clubwatcher voor Voetbal International. Hij sprak niet alleen meermaals met Hector Moreno, maar ook met zijn vader.Zijn vader was ontzettend aardig, ik mocht hem altijd bellen. Hij gaf les op een universiteit in Mexico. Moreno komt uit een goed gezin, maar hij heeft me wel eens verteld dat hij ook bekend is met de mindere kant van Mexico.”
“Hij zei dat je in Mexico goed moet weten wat je doet. Je kunt daar volgens hem niet zomaar iedere bar binnenlopen en een wildvreemde aankijken. Hij sprak zorgwekkend over zijn vaderland en het drugsgebeuren daar. Als hij met kerst terugging naar zijn familie, ging hij ook niet zomaar uit. Hij brengt de feestdagen in hecht gezelschap door.”
Over zijn instelling:“Toen hij uit Mexico naar AZ kwam, paste hij zich heel snel aan. Hij sprak heel snel al vloeiend Engels. Buiten het veld was hij heel degelijk, hij lag goed in de groep en volgde al zijn taallessen. Hij was een modelprof en had geen uitspattingen.
"Alleen op het veld kon hij uithalen, dan pakte hij soms een kaart. Maar dat paste niet bij zijn persoonlijkheid. Hij is een sierlijke speler, mooi om te zien en niet rauw en houterig. Zijn tackle is goed en opbouwend is hij sterk."
"Ik snap dat Brands hem haalt, want je weet wat je aan hem hebt. Hij is aangepast aan het Nederlandse voetbal, hij kent de stadions en hij kent zelfs de taal. Hij zal er vanaf dag één staan en voor de jonge spelers in alle opzichten een voorbeeldprof zijn.”
Lees hier meer over de mogelijke transfer van Héctor Moreno naar PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.