‘Moordenaarskinderen!’, eerste ex-vriendin John F. lastiggevallen na aanhouding moordverdachte

13 augustus 2015 om 20:57
nl
De eerste ex-vriendin van John F. wordt lastiggevallen na de aanhouding van de moordverdachte in de zaak Linda van der Giesen (28). Haar kinderen worden op straat ‘moordenaarskinderen’ genoemd en ze ontvangt meerdere vervelende berichten na haar optreden in SBS6-programma 'Hart van Nederland'. Daarin gaf ze aan dat Linda samen met een ex bikers van motorclub Satudarah op John hadden afgestuurd.
Geschreven door

Bianca noemt de reacties over haar kinderen ‘te gek voor woorden’. “Het is allemaal al verschrikkelijk genoeg”, betreurt ze. De Etten-Leurse had drieënhalf jaar een relatie met John F. Samen hebben ze twee kinderen.
Gesprek met politieDe ex-vrouw volgt de ontwikkelingen rondom John F. op de voet. Ze heeft geen spijt dat ze op televisie de ‘andere kant van het verhaal’ heeft opgetekend. “Wat John heeft gedaan is met geen woord goed te praten. Maar een verhaal heeft altijd twee kanten. Het werd tijd dat de wereld daar kennis mee maakte. Want dit had gewoon voorkomen kunnen worden.”
Inmiddels heeft de politie contact opgenomen met de Etten-Leurse en met meerdere ex-vriendinnen van de vermoedelijke schutter. “De politie is vandaag ruim twee uur bij mij op bezoek geweest”, bevestigt een ex-vriendin, die buiten Brabant woont. Vanwege veiligheidsoverwegingen wil ze anoniem blijven.
ZIE OOK: Politievakbond ACP over fouten politie rond moord Linda: ‘Er is gewoon te weinig mankracht’
'Hele nare tijd'“Ik heb tegen de agenten gezegd dat deze moord voorkomen had kunnen worden. Ik heb vaak zat melding bij ze gedaan dat het hier om een levensgevaarlijke man gaat die tot de ergste dingen in staat is. Hoe vaak ik wel geen wapen bij hem in de buurt heb gezien…”
Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage bevestigt dat er donderdag een gesprek is geweest. Bij haar thuis is gevraagd hoe zij de stalking en de bedreigingen heeft ervaren. “Het was een hele nare tijd waarin van alles is gebeurd. Ik hoop dat John tbs krijgt en geholpen wordt. Dat is dringend nodig.”
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
Voorgeleid aan rechter-commissarisDe politie sluit niet uit dat de komende dagen meer bekenden binnen de kring van de verdachte worden gehoord. Vrijdagmiddag wordt John F. voorgeleid aan de rechter-commissaris, bevestigt een woordvoerder van justitie donderdag.
Tijdens de persconferentie van politie en justitie werd duidelijk dat John F. een strafblad heeft. In de zomer van 2012 sloeg hij iemand in Zevenbergen in elkaar, blijkt uit een document dat Crimesite heeft opgerakeld. Zowel Bianca als de anonieme ex bevestigen dat John F. ook in de gevangenis heeft gezeten vanwege het bezitten van een hennepkwekerij.
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
RouwstandSinds begin deze week staan de wieken van de Oude Molen in Oudemolen in de rouwstand. Dit vanwege de gewelddadige dood van Linda van der Giesen. Linda was geboren en getogen in Fijnaart.
"Vol ongeloof en diep geschokt kregen wij te horen dat Linda omgekomen is na een gruwelijk schietincident in Waalwijk. Linda kwam vaak met haar zoontje om pannenkoeken te bakken", schrijven de molenaars op Facebook.
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.[YouTube:https://youtu.be/PCQ04CIOsfQ][YouTube:https://youtu.be/jbhrVRbxM6E][YouTube:https://youtu.be/Caoc2s9uliE][YouTube:https://youtu.be/UuxpXBZEaPk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.