Video

Hilvarenbeekse kapper knipt taxus voor kankermedicijn: 'Zo kunnen we toch ons steentje bijdragen'

13 augustus 2015 om 23:11
nl
De toppen van takken van de taxus worden gebruikt in medicijnen tegen kanker. Toen kapper Arnold Otten naar zijn 60 meter lange taxushaag keek wist hij het meteen: hij wilde zijn steentje bijdragen door zijn haag te snoeien. Met een kapperschaar natuurlijk.
Geschreven door

"Ik kreeg een foldertje in de bus", vertelt kapper Arnold Otten uit Hilvarenbeek. "Daarin stond dat de punten van een taxus gebruikt worden in medicijnen tegen kanker. Ik heb 60 meter in de tuin bij mijn salon staan, dus ik wist meteen wat ik moest doen."
Steentje bijdragen Met een kappersschaar gaan Arnold en zijn kapsters alle heggen af in de voor- en achtertuin. "We hebben veel klanten die met kanker te maken krijgen. Soms zie je ze dan een tijdje niet omdat ze ziek zijn. Als ze dan weer terugkomen, hebben ze natuurlijk vaak problemen omdat het haar weer moet groeien. We hebben er indirect dus regelmatig mee te maken", vertelt Arnold. "Op deze manier kunnen we toch ons steentje bijdragen."
Het is een hoop werk, maar Arnold blijft er optimistisch onder. "We moeten de afgeknipte stukjes voor augustus inleveren bij het inleverpunt in Tilburg. Dat gaan we zeker halen. Volgend jaar doen we het weer, de heg moet dan toch weer geknipt worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.