RKC hoopt op punten tegen agressief Sparta: 'Wij eindigen dit seizoen zeker niet als laatste'

14 augustus 2015 om 10:42
nl
RKC Waalwijk krijgt vrijdagavond in de Jupiler League Sparta Rotterdam op bezoek. Een pittige wedstrijd voor de ploeg van coach Peter van den Berg want de Rotterdammers spelen dit seizoen voor een plek bij de top vijf met als doel promotie. "Ik verwacht een heel agressief Sparta".
Geschreven door

Voor RKC is het duel tegen Sparta de tweede wedstrijd van de nieuwe competitie. De eerste werd afgelopen weekend gelijkgespeeld tegen Telstar (1-1). De Spartanen waren de eerste ronde vrij.
Agressie"Ik verwacht een heel agressief Sparta", zegt RKC-coach Peter van den Berg. "Zij zullen ons sterke punt, het voetballende gedeelte, proberen te ontregelen. Wij moeten dan stand houden, kijken of we een goal kunnen maken en zo de wedstrijd winnen."
"Zij zullen hoog druk gaan zetten", denkt ook RKC-aanwinst Jonathan Kindermans. "Wij moeten vooral niet in paniek raken en ons eigen ding doen. We hebben een ploeg die goed voetbal speelt."  
'Wij gaan zeker geen laatste worden'RKC begon afgelopen weekend best goed aan de competitie. De ploeg zag een overwinning tegen Telstar pas in de slotfase aan de neus voorbij gaan. Het duel moet de fans van RKC daarom hoop geven. Als laatste, zoals vorig jaar, zal de ploeg niet eindigen in de Jupiler League.
"Dat denk ik ook niet", zegt coach Peter van den Berg. "Dat spreken we af. Ik denk dat we wat stabieler zijn dan vorig jaar en een hoger niveau hebben. We gaan zeker geen laatste worden, dat durf ik wel te zeggen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.