FC Eindhoven en NAC gaan beiden voor drie punten in Brabantse derby: 'Gaat mooie wedstrijd worden'

14 augustus 2015 om 12:53
nl
Het is vrijdagavond wellicht het mooiste affiche in de Jupiler League: FC Eindhoven krijgt NAC Breda op bezoek. Oftewel de nummer twee van vorig seizoen tegen de degradant uit de eredivisie. Beide ploegen begonnen slecht aan de competitie. FC Eindhoven verloor uit tegen FC Dordrecht (1-3) en NAC ging thuis onderuit tegen FC Volendam (1-4). Eigenlijk telt vrijdagavond voor beiden alleen winst.
Geschreven door

Hoewel FC Eindhoven vorig seizoen op een uitstekende tweede plaats eindigde, ligt de druk toch meer bij NAC. De ploeg wil binnen een jaar terug naar de eredivisie.
'Messen zijn geslepen'Bij FC Eindhoven maken ze daar graag gebruik van. "NAC is waarschijnlijk een van de titelkandidaten, zo niet dé titelkandidaat", zegt Ruud Swinkels, keeper van FC Eindhoven. "De messen zijn geslepen."
Desondanks zal FC Eindhoven, dat de geblesseerde aanvaller Tom Boere moet missen, niet al te veel aanpassingen doen. "Wij gaan uit van onze kracht en dan zien we wel wat er gaat gebeuren", zegt trainer Mitchell van der Gaag. "Dat heeft ook te maken met hoe NAC zich opstelt. Als NAC ook van eigen kracht en kwaliteit uitgaat, dan zal het zeker een mooie wedstrijd worden."
NAC gaat voor winst"We zijn door iedereen als favoriet gebombardeerd en dat is ook logisch", zegt NAC-trainer Robert Maaskant. "FC Eindhoven werd vorig jaar tweede, dus je zou het ook om kunnen draaien. Maar dat hoeft voor ons niet, wij gaan er naartoe om te winnen."
Wijzigingen bij NACBij NAC is verrassend dat Joey Suk waarschijnlijk tegen FC Eindhoven de rechtsbackpositie voor zijn rekening gaat nemen. "Mulder is niet helemaal fit en Lazic was ook wat verkouden", zegt Maaskant hierover. "Daarnaast ben ik niet honderd procent tevreden over ze."
De plaats van de geschorste middenvelder Divine Naah wordt waarschijnlijk ingenomen door Uros Matic. Kevin Brands zal een linie zakken waardoor Hakim Borahsasar in de spits mag opdraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.