Video

Echt waar; peutertje uit Ossendrecht heet Johnny Heitinga Goossens

16 augustus 2015 om 17:55
nl
Dat de liefde voor Ajax diep zit bij Jeroen Goossens uit Ossendrecht, bleek twee jaar geleden. Toen gaf hij zijn zoontje de naam Johnny Heitinga Goossens. Al staat die naam niet zo in z'n paspoort. "Toen ik thuiskwam van de geboorte-aangifte, ging de telefoon. Ik moest terugkomen. Want een achternaam mag toch niet als voornaam. Maar voor ons heet hij gewoon Johnny Heitinga Goossens."
Geschreven door

En dat is ook de naam die op het geboortekaartje van het kereltje prijkt.
Goal!Inmiddels is het ventje een peuter. Met zijn broer Wessel speelt hij op de trampoline in de tuin van de familie Goossens. Natuurlijk wordt er ook gevoetbald. De hele familie draagt deze zondagochtend een Ajax-tenue. Vader moedigt zijn jongste zoon aan. "Kom maar Johnny Heitinga, schiet die bal maar naar papa."
Broer Wessel vult aan: "Nog een keer Heitingaatje! Je kunt het!" De kleine Johnny spreekt ook al een woordje mee: "Goal!"
Oog in oogAfgelopen week bezochten de Goossens een training van Ajax. Daar stonden Johnny Heitinga en Johnny Heitinga oog in oog. Voetballer Heitinga signeerde zelfs het geboortekaartje van zijn Brabantse naamgenootje. Jeroen: "Hij was heel verbaasd en vond het een hele eer!"
Ajax-hartVerbazing roept de naamkeuze wel bij meer mensen op. En niet iedereen is in positieve zin verrast: "Als iedereen in de sloot springt, is het ook niet leuk, he? Wat anderen vinden moeten zelf weten. Dat vind ik niet belangrijk."
Moeder Annabel voegt toe: "Mensen hebben altijd een oordeel over anderen, als je dik ben, dun bent, een ander geloof hebt. Maar wij geven Johnny mee, dat je pas kunt oordelen als je iemand kent. Als hij dat in zijn hoofd heeft, is hij gelukkig met zichzelf."
Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Jari Litmanen; ook die namen hadden gekund. Waarom nu precies Johnny Heitinga? Vader Jeroen: "Heitinga neemt de tijd voor supporters, maakt een praatje, gaat op de foto, handtekeningetje. Hij heeft een echt Ajax-hart. Dat vind ik geweldig!"
Nog een Davy Klaassen?Jeroen Goossens heeft naast Johnny Heitinga nog een oudere zoon Wessel. En het liefst wil hij nog meer telgen. "Misschien nog een Davy Klaassen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.