John F. voorlopig vast, justitie verdenkt hem van moord op Linda van der Giesen

14 augustus 2015 om 17:12
nl
De 37-jarige John F. uit Zevenbergen zit de komende twee weken nog vast. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis met twee weken verlengd. F. zit niet meer in beperking en mag weer contact hebben met de buitenwereld. Justitie verdenkt F. van moord dan wel doodslag op zijn 28-jarige ex-vriendin Linda van der Giesen.
Geschreven door

John F. meldde zich dinsdag bij de politie. Sindsdien zit hij vast. Afgelopen maandag werd de 28-jarige verpleegkundige doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk waar ze werkte.
ZIE OOK: Afscheidsdienst Linda van der Giesen (28) woensdag in Bergen op Zoom: ‘Ze stond voor iedereen klaar'
Geen commentaarF. wordt bijgestaan door advocaat Frank van Ardenne. “Ik wil zolang het onderzoek nog loopt geen commentaar geven op deze zaak”, laat Van Ardenne aan Omroep Brabant weten. “Vanmiddag ben ik aanwezig bij de voorgeleiding en dan zien we hoe het verder gaat.”
Al snel na de fatale schietpartij werd bekend dat Van der Giesen aangifte van bedreiging had gedaan tegen F. Ze verklaarde onder meer dat hij een vuurwapen zou hebben. De politie gaf toe dat de urgentie van die informatie niet goed was ingeschat en moet waarschijnlijk excuses aanbieden.
PolitiekD66 heeft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) gevraagd om een reactie op de foutieve inschatting van de politie. Van der Steur heeft laten weten eerst het onderzoek af te wachten, voor hij met een reactie komt.
Van der Giesen en F. hadden volgens de politie een 'complexe relatie', waarbij over en weer meldingen en aangiftes zijn gedaan. F. heeft bovendien een strafblad waar enige geweldsdelicten op staan, maar die incidenten vonden nooit plaats in huiselijke kring.
Naast Van der Giesen deden andere exen in het verleden aangifte tegen hem.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.