Boulevardjournaal: Vlaamse acteurs bouwen stampende Van Goghmachine voor De Boulevard

14 augustus 2015 om 22:47
nl
Hoe kan Vincent van Gogh zoveel schilderijen hebben gemaakt? De Vlaamse acteurs van DefDef hebben er een antwoord op. In hun voorstelling gooien ze een bos zonnebloemen in een stampende en rokende machine waarna er een schilderij uitrolt. O ja... het is een kindervoorstelling, dus naast de zonnebloemen verdwijnt er ook een jongetje van de eerste rij ín het apparaat. En, helemaal zoals het hoort, blijft even de vraag of het joch er nog ongeschonden uitkomt.
Geschreven door

DefDef is een van de vier gezelschappen die voor De Boulevard een korte voorstelling over Vincent van Gogh hebben gemaakt. De reeks is op poten gezet door Van Gogh Brabant en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Een jury koos de vier voorstellingen uit een stapel van bijna vijftig inzendingen. Ze worden allemaal gespeeld in de statige Statenzaal van het Noordbrabants Museum.
BoerderijenIn het programma van De Boulevard wordt elke voorstelling twee keer gespeeld. Maar de bedenkers van de serie zijn op zoek naar andere plekken om de voorstellingen nog te laten zien. De samenwerking met de ZLTO zou er zo maar toe kunnen leiden dat ze op Brabantse boerderijen gespeeld gaan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.