‘Seksagent’ uit Ulvenhout wordt vervolgd vanwege doodsbedreiging

14 augustus 2015 om 14:00
nl
Wijkagent Paul Sintnicolaas uit Ulvenhout moet zich in oktober voor de rechter verantwoorden voor een doodsbedreiging. Sintnicolaas zou die bedreiging hebben geuit tegen de moeder van een vrouw met wie hij een seksuele relatie had. Ondertussen loopt er ook nog een zaak bij de ambtenarenrechtbank: de man vecht zijn schorsing aan.
Geschreven door

Dat meldt BN DeStem vrijdag. De wijkagent knoopte jarenlang seksuele relaties aan met vrouwen die op zijn spreekuur kwamen. Toen dat bekend werd in 2013 is hij door de leiding van het politiekorps Zeeland West-Brabant ontslagen. Maar dat besluit werd medio vorig jaar door de rechtbank in Breda teruggedraaid.    
Baan terugDe rechtbank vond enkel een voorwaardelijk strafontslag passend. Hierop is de politie in hoger beroep gegaan bij de centrale raad van beroep. Die zaak werd donderdag behandeld.
De korpsleiding rekent de man zwaar aan dat hij aanpapte met vrouwen die op zijn spreekuur kwamen. Ook zou hij meer dan gemiddelde belangstelling hebben gehad voor zijn voor vrouwelijke collega’s.
'Te zwaar aangezet'De advocate van Sintnicolaas vond dat het gedrag van haar cliënt te zwaar wordt aangezet door de korpsleiding.
De ambtenarenrechter doet op 8 oktober uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.