Honderden bezoekers bij afscheidsdienst Linda van der Giesen in Bergen op Zoom

18 augustus 2015 om 21:43
nl
In Bergen op Zoom is dinsdagmiddag een afscheidsdienst voor Linda van der Giesen gehouden. De plechtigheid werd bezocht door honderden mensen.
Geschreven door

De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen werd vorige week doodgeschoten in Waalwijk. De plechtigheid werd gehouden in crematorium Zoomstede. Tot ver buiten het parkeerterrein stonden auto's geparkeerd langs de weg. Mensen werden bij binnenkomst opgewacht door een grote foto waar Linda lachend op stond. Ze konden een geschreven boodschap achterlaten.  [Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/633605140919021568]  
Fatale schietpartijLinda werd vorige week maandagmiddag doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. De vermoedelijke schutter, John F. (37) uit Zevenbergen, meldde zich een dag later op het politiebureau in Roosendaal.
Sinds de moord op Linda verschenen er diverse berichten over de mogelijke aanleiding van de schietpartij. De uitspraken dat de Zevenbergse bikers van motorclub Satudarah op John F. had afgestuurd, zijn volgens vriendinnen niet waar.
ZIE OOK: Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'
Populair Facebook-bericht"Linda was een lieve, zorgzame, trouwe moeder die altijd voor iedereen klaar stond, een verpleegkundige die opgroeide binnen een liefdevolle familie. Niet zoals de media opschrijven, een meisje dat met welke motorclub dan ook verbonden was", een vriendin op Facebook. Haar bericht wordt massaal gedeeld en ‘geliket’.
Sinds de fatale schietpartij in Waalwijk zit John F. in de cel. Justitie verdenkt de huidige hoofdverdachte van moord dan wel doodslag op zijn 28-jarige ex-vriendin. Hij zit sinds vrijdag niet meer in beperking en mag dus weer contact hebben met de buitenwereld.
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
AdvocaatJohn F. werd afgelopen vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn advocaat Frank van Ardenne stond hem daarin bij. De Rotterdamse raadsman verdedigde eerder onder meer de Feyenoord-supporters na de rellen bij Feyenoord–Ajax in 2007.
Lees alles over dit onderwerp op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.[YouTube:https://youtu.be/PCQ04CIOsfQ][YouTube:https://youtu.be/jbhrVRbxM6E][YouTube:https://youtu.be/Caoc2s9uliE][YouTube:https://youtu.be/UuxpXBZEaPk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.