Video

Verdacht tikkend pakketje Jumbo in Rosmalen blijkt piepende accu te zijn

14 augustus 2015 om 17:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:38
nl
Een filiaal van supermarkt Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen werd vrijdagmiddag uit voorzorg ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek van de EOD bleek het te gaan om een piepende accu. De ontruiming trok veel bekijks.
Profielfoto van
Geschreven door

Een Chinees restaurant vlak in de buurt werd ook ontruimd. Een vestiging van de Lidl in de buurt bleef open. De politie en de brandweer kwamen ook ter plekke. Ook ambulances waren uit voorzorg aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

'Tikkend pakketje'Een agent zou het pakketje als eerste hebben onderzocht. Deze vond het nodig om vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in te schakelen. Volgens diverse omstanders zou het gaan om een 'tikkend pakketje'. Na uitgebreid onderzoek van explosievendeskundigen bleek het te gaan om een piepende accu. De politie gaf het afgezette gebied rond drie uur vrij.

Wachten op privacy instellingen...

De Jumbo is Rosmalen zou snel. maar op een rustige manier zijn ontruimd. Sommige klanten waren aan het afrekenen toen ze het pand moesten verlaten. Zij moesten wachten tot het onderzoek van de politie en de EOD was afgerond voordat ze hun boodschappen mee naar huis konden nemen.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Jumbo wordt geteisterd door bomdreigerDe Veghelse supermarktketen Jumbo is in de ban van een bomdreiger. Alle filialen van Jumbo krijgen sinds enige tijd extra beveiliging, omdat de supermarktketen wordt afgeperst. Bij twee winkels in Groningen werden explosieven achtergelaten en bij een Jumbo in Zwolle werd een explosieve stof gevonden in een verjaardagskaart.

Donderdag riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de dader. Het zou gaan om een man tussen twintig en veertig jaar, waarschijnlijk uit Groningen. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid). De politie in Groningen heeft sinds donderdag na het publiceren van details over de afpersingszaak bij supermarktketen Jumbo al meer 260 tips ontvangen.
Maatregelen getroffenAlgemeen politiecommandant Rob Vos zei eerder dat de politie en Jumbo 'opvallende en onopvallende maatregelen hebben getroffen om de risico's (voor personeel en klanten, red.) zoveel mogelijk te beperken'. Aan het personeel van de vestingen is gevraagd alert te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.