‘Waar is hij?! Waar is hij?!’, ooggetuige schietpartij Tilburg zag achtervolging in straat - Omroep Brabant

‘Waar is hij?! Waar is hij?!’, ooggetuige schietpartij Tilburg zag achtervolging in straat

15 augustus 2015 om 00:25
nl
Ze stond op het punt om naar haar werk te gaan een aantal straten verderop, maar toen brak de hel los in Tilburg. Een groep mannen zette vrijdagmiddag in de Rob van Spaendonckstraat de achtervolging in op een man, die door een kogel werd geraakt. “Mijn dochtertje van twaalf was doodsbang”, vertelde de bewoonster.
Geschreven door

De vrouw, die uit veiligheidsoverwegingen anoniem wil blijven, mocht van de politie haar huis niet uit. Net als alle andere bewoners van de Rob van Spaendonckstraat. “Volgens de politie is het veiliger om voorlopig even binnen te blijven. Daar ben ik het volledig mee eens", zei ze.
'Angstige momenten'In de straat zijn zeker meerdere schoten gelost, vertelt de vrouw. Ze stormde naar boven om uit het raam te kijken wat er precies aan de hand was. “Ik zag een groep mannen dat naar iets of iemand op zoek leek. Ze riepen ‘waar is hij?, waar is hij?’. We beleefden angstige momenten.”
Opeens zag de bewoonster een voor haar onbekende man bij haar over de schutting hangen. Hij was gewond en verschuilde zich tijdelijk bij de buurvrouw. “Dat zie je natuurlijk ook niet iedere dag. Alhoewel er in deze straat de laatste tijd wel veel politie is. Dat is natuurlijk ook niet zomaar.”
Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie vond hem nadat ze meerdere berichten binnenkregen dat er mensen met wapens in de straat zouden lopen.
'Ergste is geweest'De politieactie verplaatste zich later van de Rob van Spaendonckstraat naar andere nabijgelegen straten. “Ik vertrouw er wel op dat die gewapende man wordt opgepakt. De politie weet vast wel om wie het gaat.”
[Tweet:https://twitter.com/vdMeerTom/status/632219556862382080][Tweet:https://twitter.com/dwgvandeven/status/632233102216163328]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.