Reiningequipe met Anky van Grunsven naar brons in Aken

14 augustus 2015 om 21:02
nl
De Nederlandse reiningequipe heeft bij de Europese titelstrijd in Aken verrassend de bronzen medaille gewonnen. Anky van Grunsven maakte deel uit van de formatie. De amazone uit Erp had wel het minste resultaat van de vier van Oranje.
Geschreven door

De ploeg van bondscoach Dave Young bestond naast Van Grunsven (Whizashiningwalla BB) uit Olivier van den Berg (Footworks X Factor), Jurgen Pouls (Hollywood Gunman) en Rieky Young (Brady Chex). Van Grunsven startte als eerste en oogstte meteen bewondering van de kenners met het optreden in de voor haar relatief onbekende discipline.
Van den Berg, Pouls en Young plaatsten zich bovendien voor de individuele finale op zondag. Van Grunsven niet, maar ze krijgt op zaterdagavond nog wel een herkansing.
'Leuke hobby'Van Grunsven, die ook al eens op de Wereldruiterspelen deelnam aan reining, ziet de sport als een hobby. "Maar ik heb me wel heel serieus voorbereid. Ik vind het ook hartstikke leuk om te doen. Het is anders dan bij de dressuur. Daar moest ik eigenlijk altijd winnen. Hier liggen mijn doelen iets anders. Ik wil gewoon elke rit weer iets beter zijn dan de rit ervoor. Maar hier ben ik natuurlijk geen wereldtop."
Van Grunsven, die sinds 1988 (Seoul) onafgebroken deelnam aan de Olympische Spelen, behoort tot de Nederlandse sporters met de grootste erelijst. Naast olympische titels was ze ook meerdere keren de beste van de wereld en van Europa. Haar laatste individuele wereldtitel, in 2006, behaalde ze ook in Aken.
God voor ItaliëHet goud ging naar Italië, voor Duitsland. Het was de eerste keer dat Nederland op een EK bij reining een medaille won. Reining is geen olympische discipline.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.