'Poepchique paardenstadion' Stal Tops in Valkenswaard officieel geopend - Omroep Brabant
Video

'Poepchique paardenstadion' Stal Tops in Valkenswaard officieel geopend

14 augustus 2015 om 23:26
nl
Brabant is een stadion rijker. Niet voor een voetbalclub, maar voor liefhebbers van paardensport. De Tops International Arena in Valkenswaard werd vrijdagavond officieel geopend. Met zang, dans, muziek en uiteraard heel veel paardensportliefhebbers.
Geschreven door

In het stadion van Stal Tops is plek voor zo'n 3000 toeschouwers. De belangrijkste en rijkste bezoekers zitten op de speciale VIP-tribune. Onder hen ook superster Bruce Springsteen. Zijn dochter Jessica neemt dit weekend namelijk deel aan de wedstrijden in Valkenswaard.
LEES OOK: Bruce Springsteen komt naar Brabant, niet om te zingen maar voor een paardenstal
Global Champions TourIn het openingsweekend is Valkenswaard gastheer van de Global Champions Tour. Dat is een competitie die is opgezet door Jan Tops, eigenaar van het complex in Valkenswaard.
Normaliter werden voor het jaarlijkse Concours Hippique in Valkenswaard mobiele tribunes neergezet, maar met het nieuwe stadion is dat uiteraard niet meer nodig.
'Poepchique'Onder de bezoekers zijn behalve die hard paardensportliefhebbers ook veel mensen die geïnteresseerd zijn "Ik heb eigenlijk helemaal niks met paardensport, maar ik vind het echt indrukwekkend", vertelt een man. Wat 'm opvalt? "Dat het allemaal poepchique is."
Luxe is het zeker in Valkenswaard. Onder de tribunes zitten dure winkels en zelfs het kantoor van een vermogensbeheerder. Tijdens dit weekend is er verder onder meer een Maserati-dealer aanwezig. Het zegt genoeg over de uitstraling van het complex en de doelgroep waar Stal Tops zich op richt. "Het is groot en met klasse opgezet", ziet ook springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren.
'Lijkt op Zuid-Frankrijk'Niet zo raar ook dat de bezoekers onder de indruk zijn. "Ik vind het echt waanzinnig mooi", zegt een man met Randstedelijk accent. "We wonen sinds kort in de buurt hier. We kenden dit helemaal niet. We dachten dat hier alleen maar dorpen waren. Maar dit lijkt een beetje op Zuid-Frankrijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.