'Er was maar één ploeg die wilde voetballen', NAC hekkensluiter na nederlaag tegen FC Eindhoven

15 augustus 2015 om 01:19
nl
NAC Breda is dramatisch begonnen in de Jupiler League. Na de 1-4 nederlaag van vorige week tegen FC Volendam, was vrijdag ook FC Eindhoven de Bredanaars de baas. Het werd in het Jan Louwers-stadion 2-1. NAC staat nu laatste.
Geschreven door

Tijdens de eerste helft was het NAC dat de eerste speldenprikjes uitdeelde. Maar na verloop van tijd kreeg FC Eindhoven de beste kansen. Zo kon verdediger Luis Pedro een inzet van Jari Vandeputte net voor de lijn weghalen en schoot Milan Massop over.
Na rust kwam NAC goed uit de startblokken. Het angstige spel van de eerste helft leek verdwenen. Dat resulteerde in de 58e minuut in een goal van Kevin Brands, hij gaf het laatste tikje bij een vrije trap van Danny Verbeek.
OmzettingFC Eindhoven drukte NAC vervolgens terug op eigen helft, maar dat leidde niet tot kansen. Tot het moment dat trainer Van der Gaag Anil Koc inbracht. Na heel gemakkelijk inleveren van NAC-spits Hakim Borahsasar knalde hij met een prachtig afstandsschot de 1-1 binnen. Twee minuten later, in de 75e minuut, was het opnieuw raak. Via spits Anthony van den Hurk kwam FC Eindhoven op 2-1.
NAC was compleet in de war en kon niets meer terug doen, op een schot van invaller Elson Hooi na.
Stam over de rooieMet een nederlaag op zak droop af naar de kleedkamer waar Ronnie Stam helemaal over de rooie ging tegen alles en iedereen. Ook voor de camera liet hij geen spaan heel van zijn teamgenoten en de leiding. "Ongelooflijk",zegt Stam. "Ik denk dat wij moeten stoppen met praten over het kampioenschap want bij de tegenstander lopen er acht rond die beter zijn dan die bij ons. Zulke tegendoelpunten zie je bij de amateurs niet eens. Ik heb het gevoel dat iedereen onder hoogspanning staat. Het is kwalitatief niet goed genoeg. Het is aan de clubleiding om te beslissen wat te doen."
'Ronnie moet naar zijn eigen spel kijken'Robert Maaskant was niet blij met de uitspraken van Ronnie Stam. "Ik denk dat Ronnie er verstandig aan doet om eerst naar zijn eigen spel te kijken en dan pas dingen te gaan roepen", zo zegt de trainer van NAC. "Daar zijn afspraken over gemaakt met elkaar, dus dat vind ik erg onverstandig. De boel affakkelen is het makkelijkste wat er is, dat mogen de supporters best doen, maar wij moeten de rijen gesloten houden."
Grote glimlachIn tegenstelling tot NAC liep in het Eindhovense kamp natuurlijk iedereen met een grote glimlach rond. "Winnen van NAC, van de favoriet in de eerste divisie, is altijd mooi", zegt coach Mitchell van der Gaag. "Ik denk ook dat het voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd is geweest en een dikverdiende overwinning voor mijn ploeg. Ik denk dat er op de eerste vijftien minuten na - toen was het even zoeken - maar één team was dat wilde voetballen. Die heldere ideeën had en kansen creëerde. In de tweede helft hadden we wat moeite. NAC zette toen wat om en toen kregen we een domme goal tegen uit een vrije trap. Maar dan zie je de mentale weerbaarheid van deze ploeg. Gewoon doorgaan en aan voetballen toekomen."
Ook spits Anthony van de Hurk liep te stralen, hij maakte de winnende goal. "Als spits wil je altijd scoren en ik kom goed voor mijn man. Als je met 2-1 van NAC wint gaat het denk ik een mooi seizoen worden."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.