Video

Honderden Helmonders op de been voor huldiging kickboksheld Nieky Holzken

15 augustus 2015 om 02:00 • Aangepast 21 november 2020 om 16:37
nl
Kickboksheld Nieky Holzken is vrijdagavond in een bomvolle kasteeltuin in Helmond gehuldigd als nieuwe wereldkampioen. Honderden Helmonders onthaalden hun plaatsgenoot, Holzken werd toegejuicht en kreeg bloemen.
Profielfoto van
Geschreven door

Vorige week zaterdag wist Holzken de Glory-wereldtitel binnen te slepen in Las Vegas. In de derde ronde maakte Holzken binnen één minuut en 36 seconden een einde aan de wedstrijd.
Het hoofd van tegenstander Raymond Daniels kon de klappen van Holzken niet meer aan. De Amerikaan begon te bloeden en de scheidsrechter maakte een eind aan de wedstrijd. Het wereldkampioenschap voor Holzken is een feit.

Wachten op privacy instellingen...

HuldigingMaandag keerde de kersverse wereldkampioen terug naar Nederland. Op Schiphol werd hij opgewacht door vrienden, familie en fans. Vrijdagavond volgde er een huldiging in Helmond. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Kasteeltuinfeesten.
Rond halftien werd hij het podium opgeroepen en kreeg Holzken bloemen uit handen van tweede loco-burgemeester Yvonne van Mierlo. Ook was er een cameraploeg aanwezig voor de realitysoap die Holzken krijgt in Amerika.
Perplex"Echt super mooi dit. Ik sta helemaal perplex. Ik weet niet wat ik er nog meer over moet zeggen", zegt Holzken die een bizarre week achter de rug heeft.
Sinds het moment dat hij zijn titel terug won is het een gekkenhuis geweest. "Iedereen wilde wat van mij en in elke krant heb ik wel gestaan. Dat is natuurlijk supermooi, maar ook heel hectisch. Met deze huldiging sluit ik een prachtige week af."
Biertje drinkenNa de huldiging stapte Holzken snel de auto in om nog ergens in de stad een borrel te gaan drinken. "Dat heb ik wel verdiend. Ik ga eens goed doorzakken."
Daarna is de focus weer op het kickboksen, maar ook het gewone boksen trekt Nieky. "In het kickboksen heb ik nu alles gewonnen. Het is mijn droom om ook in het boksen wereldkampioen te worden."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.