'Dit gaat te ver', Bergeijkse biljarter Harrie van de Ven anderhalf jaar geschorst vanwege doping - Omroep Brabant

'Dit gaat te ver', Bergeijkse biljarter Harrie van de Ven anderhalf jaar geschorst vanwege doping

15 augustus 2015 om 14:27
nl
Biljarter Harrie van de Ven uit Bergeijk is door de tuchtcommissie van de biljartbond anderhalf jaar geschorst. Hij is betrapt op doping. Van de Ven is verbijsterd en tekent protest aan. "Ik was me van geen kwaad bewust."
Geschreven door

"Ik gebruik sinds het seizoen 2008-2009 een bloeddruktabletje", legt Van de Ven uit. "Tijdens een competitiewedstrijd tegen A1 Biljarts moest ik naar de dopingcontrole. Daar heb ik aangegeven dat ik een tabletje voor de bloeddruk gebruik. Ik ben vijf jaar geleden ook getest en toen was er niets aan de hand met datzelfde tabletje. Nu vijf, zes jaar later is er een stofje aangetroffen dat op de dopinglijst staat."
'Dacht dat dit oké was'Volgens Van de Ven wordt hem laksheid ten laste gelegd. "Ik had moeten weten dat dit stofje verboden was, maar vijf jaar geleden was er niets aan de hand. Ik dacht dus dat het oké was. Het gaat om een bètablokker. Die zit in metoprolol, zo heet dat middeltje. Daar is een kleine hoeveelheid van aangetroffen. daar zal ik echt niet beter door gaan spelen. Anders was ik wel wereldkampioen geworden..."
De driebander uit Bergeijk benadrukt dat hij dit medicijn op doktersadvies neemt. "Na eerst drie andere bloeddruktabletjes geprobeerd te hebben, zijn we deze gaan gebruiken. Oké, misschien had ik op de lijst kunnen kijken of dit medicijn mocht. Maar om dan meteen anderhalf jaar schorsing en een boete van zevenhonderd euro op te leggen, gaat me een beetje te ver. Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het sporters die bewust doping gebruiken. Dat is hier niet het geval. Ik was me van geen kwaad bewust."
'Wilde verhalen tegen gaan'Hij gaat in beroep tegen de straf. "Ik vind dit te gek, anderhalf jaar." Dit heeft hij ook laten weten aan zijn volgers op Facebook. "Ik wil dit graag kwijt om alle wilde verhalen tegen te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.