Héctor Moreno nu dan toch echt officieel PSV'er, tekent voor vier jaar

15 augustus 2015 om 21:12 • Aangepast 21 november 2020 om 16:36
nl
PSV heeft de transfer van Héctor Moreno zaterdag eindelijk weten af te ronden. De landskampioen heeft een akkoord bereikt met het Spaanse Espanyol, waarna de Mexicaan in Eindhoven een contract voor vier jaar tekende.
Profielfoto van
Geschreven door

De overgang van de oud-speler van AZ hing al enige tijd in de lucht. PSV was vorige week vrijdag al rond met de verdediger. Toen werd hij ook medisch gekeurd, in PSV-shirt. Het duurde vervolgens nog een ruime week totdat er ook overeenstemming was met Espanyol.
LEES OOK: ‘Goed geschoold’ PSV-target Moreno volgens AZ-experts: ‘Een voorbeeldprof voor jonge spelers’
'Mooie stap' "Dit is een mooie stap", reageert Moreno tegen PSV TV. "Bij PSV kan ik voor de titel strijden en in de UEFA Champions League spelen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en PSV biedt me die kans."

Wachten op privacy instellingen...

Moreno speelde de afgelopen vier seizoenen bij het Spaanse Espanyol. “Zowel mijn voetbal als mijn persoonlijkheid is in Spanje flink gegroeid. Ik heb tegen een aantal van de beste spelers van de wereld gespeeld. Daardoor ben ik een betere speler dan in mijn eerste periode in Nederland."
Twee weken wachtenDe verdediger kan over twee weken tegen Feyenoord voor het eerst in actie komen. De wedstrijd tegen Heerenveen van volgende week komt, vanwege de procedure om een werkvergunning aan te vragen, vermoedelijk te vroeg.
LEES OOK: Héctor Moreno wordt zevende PSV’er die Marcel Brands kent uit zijn AZ-tijd
Vierde MexicaanMoreno wordt de vierde Mexicaan die voor PSV gaat spelen. Carlos Salcido, Francisco 'Maza' Rodriguez en het huidige selectielid Andrés Guardado gingen hem voor.
De 27-jarige Moreno is bij PSV de opvolger van Karim Rekik. Die international van Oranje werd afgelopen seizoen gehuurd van Manchester City en speelt nu voor Olympique Marseille.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.