Inzamelingsactie voor nieuwe rechtszaak tegen Henk Krol

16 augustus 2015 om 01:50
nl
De Stichting Vrienden van de GayKrant zamelt geld in om een nieuwe rechtszaak te starten tegen Henk Krol. Drie oud-bestuurders van de stichting vinden dat Krol aansprakelijk is voor het terugbetalen van een subsidie van twee ton, die het ministerie van Onderwijs gaf aan de stichting.
Geschreven door

Het ministerie wil de subsidie terug, omdat het geld tussen 2008 en 2011 verkeerd besteed is. Henk Krol, tegenwoordig Kamerlid voor 50Plus, was toendertijd zowel hoofdredacteur van de GayKrant in Best als voorzitter van de Stichting Vrienden van de GayKrant (SVGK).
De oud-bestuursleden vinden dat niet de stichting, maar Krol zelf het geld terug moet betalen.
LEES OOK: 'Hopeloos en misleidend', advocaat haalt uit naar inzamelinitiatief
Rechter gaf stichting ongelijkDe rechter stelde de oud-bestuursleden eerder in het ongelijk, mede omdat ze de zaak hadden aangespannen op persoonlijke titel. Volgens oud-penningmeester Peter Derksen zei de rechter dat ze de zaak hadden moeten aanspannen als stichting. Hij kondigde meteen na de uitspraak al aan dat er een nieuwe poging zou komen.
15.000 euro nodigDat plan is er nog steeds, maar daarvoor wil de stichting eerst 15.000 euro bij elkaar halen. "De kas is leeg en de kosten van de procedure zijn tot nu toe voldaan vanuit privé door de oud-bestuurders van de SVGK. Jammer genoeg kunnen zij hiermee niet doorgaan, staat in een brief die de oud-bestuurders hebben gestuurd aan potentiële donateurs. De 15.000 euro zijn nodig om deurwaarders, griffierechten en een advocaat te betalen.
Als er genoeg geld word ingezameld, willen de oud-bestuursleden opnieuw beslag laten leggen op de woningen van Henk Krol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.