Meer dan om nederlaag treurt Willem II om zware blessure Bruno Andrade

16 augustus 2015 om 01:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:36
nl
"We hebben deze wedstrijd verloren. Maar met Bruno Andrade hebben we veel meer verloren." Dat was het commentaar van Willem II-trainer Jurgen Streppel na de 3-0 nederlaag tegen Ajax. De op het oog ernstige knieblessure van Andrade hield de Tilburgse gemoederen flink bezig. "We waren ontdaan, we waren van slag."
Profielfoto van
Geschreven door

De exacte diagnose was zaterdag nog niet gesteld, maar Willem II vreest dat Bruno Andrade maandenlang uit de roulatie is.
De Braziliaan verliet hinkend de Amsterdam Arena na een charge van Nemanja Gudelj. Daar werd niet eens voor gefloten, tot ontsteltenis van de Tilburgers. "Hij wordt gewoon uit de wedstrijd geschopt. Letterlijk en figuurlijk", brieste aanvoerder Jordens Peters na afloop in de catacomben.
'Bruno was enige echte Ajacied op het veld'Nadat Andrade het veld verliet, kwam Willem II niet meer in het spel en liep Ajax uit naar uiteindelijk een 3-0 eindstand. "We waren ontdaan", aldus trainer Jurgen Streppel. "Bruno is een fantastische speler. Met flair. Misschien wel de enige echte Ajacied op het veld."

Wachten op privacy instellingen...

Aanval van 35 jaarWillem II zat al dun in de aanvallers, er blijft op deze manier weinig meer over. De Tilburgers speelden de wedstrijd uit met drie benjamins in de aanval: Zivkovic, Vleugels en Mathieu.
"De hele aanval bij elkaar is geloof ik 35 jaar," zegt Streppel cynisch. "We eindigen met drie jongens van 18 voorin. Fysiek te min. Dat is echt iets voor de toekomst."
Haast makenJordens Peters roept de clubleiding op om haast te maken met aanvallende versterking. "Het is maar dun bezet. We hopen allemaal dat er wat bij gaat komen. De aanval moet net als vorig jaar goed bezet zijn, toen was het een kracht van ons. Aanvallers zijn altijd grilliger. Als ze elkaar kunnen aflossen, hebben we een heel aardig ploegje. Maar nu, met de blessures van Ondaan en Andrade is het wel erg dun bezet."
"We hebben nog twee weekjes", besluit Jurgen Streppel. "Even geduld nog."
LEES OOK: Nieuwe spelersbus Willem II na één rit al kapot

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.