Vrouw bevalt 's nachts van zoontje op snelweg A2 bij Vught

16 augustus 2015 om 14:49 • Aangepast 21 november 2020 om 16:35
nl
Een vrouw is zaterdagnacht op de snelweg A2 bij Vught bevallen van haar kindje. De toekomstige ouders uit Boxtel waren met spoed onderweg naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis, maar dat werd niet meer gehaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Precies drie minuten na middernacht beviel de moeder van haar zoontje, Tim. Dat meldt de politie, die assistentie verleende en ervoor zorgde dat het kersverse gezin niets gebeurde op de weg.

Tim kwam drie kilometer van het ziekenhuis ter wereld. Bij de bevalling waren ook een verloskundige en opa en oma aanwezig, zo vertelt wijkagent Jack van Rijs. De politie zette volgens hem de straat af en zorgde er met paraplu's voor dat moeder en zoon niet doorweekt raakten door de regen.
'Uniek verhaal'Van Rijs was zelf niet aanwezig, maar nam de dienst 's ochtends over van zijn nachtcollega's. "Dit was heel uniek, een niet alledaags verhaal. Ik werk 34 jaar bij de politie en heb dit nog nooit meegemaakt. Daarom vond ik het leuk om het verhaaltje te delen op Twitter. Het maakte veel los", zo lacht hij.
Moeder en zoontje Tim maken het goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.