PSV boekt tegen FC Groningen dankzij Luciano Narsingh eerste competitiezege

16 augustus 2015 om 16:19 • Aangepast 21 november 2020 om 16:35
PSV heeft zondag voor de tweede keer in twee weken gewonnen van FC Groningen en daarmee de eerste competitiezege van het seizoen behaald. Luciano Narsingh maakte in eigen stadion beide treffers voor de Eindhovenaren: 2-0.

In tegenstelling tot het vorige duel, twee weken geleden om de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdam ArenA, maakten de Groningers het landskampioen PSV zondag veel minder moeilijk. De bekerwinnaar werd pas in de slotfase een paar keer gevaarlijk. Het had bovendien veel overtredingen nodig. De ploeg van trainer Erwin van de Looi stapte met vijf gele kaarten van het veld.

Splijtende pass PSV-coach Phillip Cocu koos op zijn zwakste plek in de verdediging toch weer voor Joshua Brenet. Door een knieblessure kan Cocu nog steeds niet beschikken over zijn vaste linksback Jetro Willems. De aangewezen vervanger Simon Poulsen moet nog wennen aan het spel van PSV, constateerde Cocu na de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (3-0).
Voorin heeft Cocu aanzienlijk minder problemen. Maxime Lestienne en Narsingh wisselden elkaar op de rechter- en linkervleugel af. Ze lieten al in de zevende minuut zien dat ze ook samen voor doelpunten kunnen zorgen. De nieuwe Belgische aanvaller veroverde de bal op de middenlijn en bracht Narsingh met een splijtende pass in scoringspositie. De international, die nogal eens moeite heeft met afronden, bleef deze keer koel en speelde keeper Sergio Padt uit.
AanslagHet duel werd aan het eind van de eerste helft grimmig nadat scheidsrechter Danny Makkelie een aanslag van Kappelhof op de benen van Andres Guardado slechts met een gele kaart had bestraft.
De temperamentvolle Mexicaanse routinier kon zich kort daarna niet beheersen en vloog opponent Albert Rusnak naar de keel. Guardado moest op weg naar de thee door jongere ploeggenoten uit de buurt worden gehouden van het arbitrale trio.
Narsingh had na rust weer veel moeite met het benutten van de vele kansen, maar maakte wel zijn tweede toen de bal in de 76e minuut voor zijn voeten viel.